Cel mai prolific bărbat din lume: a avut 87 de copii cu două femei

De: Marian Andrei / 06.06.2014, 11:00
Cel mai prolific bărbat din lume: a avut 87 de copii cu două femei
De fiecare dată când auzim despre o familie cu mulți copii, primul gând care ne trece prin minte este cel despre cum se descurcă părinții pentru a le asigura acestora cele necesare, de la hrană și îmbrăcăminte, până la educație.

Se pare totuși că cei care sunt cel mai puțin îngrijorați de aceste aspecte sunt chiar părinții în cauză, astfel că există chiar și un record, neinvidiat de nimeni, de 87 de copii.

Guiness World Records citează un ziar contemporan ( The Gentleman’s Magazine, apărut la Londra în London, 1783) care afirmă că Feodor Vasiliev, un țăran rus care a trăit în zona Moscovei în secolul al XVIII-lea a avut, de la cele două soții ale sale, 22 de perechi de gemeni, 9 seturi de tripleți și 4 de cvadrupleți.

Vasiliev s-a născut în 1707 și și-a început „meseria de tată” la 18 ani și a practicat-o cu succes timp de 40 de ani. La 75 de ani, 84 dintre copii săi erau încă în viață, iar fecunditatea sa extraordinară a făcut să fie chemat pentru a fi cunoscut de țarina Ecaterina a II-a.

În ceea ce privește mamele, prima nevastă a lui Feodor pare să fie, de departe, cea mai prolifică. Chiar dacă nimeni nu s-a obosit să-i afle numele, femeia a fost extraordinară: rămasă gravidă de 27 de ori, ea a născut nu mai puțin de 69 de copii – dintre care 67 au supraviețuit copilăriei. Și cea de-a doua nevastă a lui Vasiliev, tot „anonimă”,  a fost mamă eroină: rămasă de opt ori gravida, ea a născut 18 copii.