Cel mai prost parior din lume: A pierdut 164 de milioane $ în 5 ore!

De: Dragos Tanase / 16.04.2014, 13:00
Nimănui nu îi place să piardă, dar e ceva ce am experimentat cu toții, la un moment dat, în viață. Fie că a fost o competiție sportivă sau un concurs la școală, înfrângerile ne fac să ne simțim îngrozitor.

Din fericire, pierderile noastre nu sunt mediatizate de către trusturile de presă! Rămân anonime, aflând doar apropiații de ele. Ă‚sta e unul din avntajele de a fi un simplu cetățean.

Dar ce te faci cu oamenii care au pierdut mult, la mijloc fiind vorba de sume mari de bani, iar aceste evenimente au fost difuzate în întreaga lume de către mass-media? Pentru că vorbim despre jocurile de noroc…

Cu toate acestea, unii vorbesc cu detașare despre acest calvar financiar personal. Și gândiți-vă că voi poate pierdeți un bilet la Loto de 3 dolari, dar ei pierd zeci de mii, milioane și chiar miliarde de dolari.

Iată câteva exemple:

– Harry Kakavas a pierdut 164 de milioane $ în 5 ore 1,5 miliarde de dolari în 14 luni

Harry Kakavas, care a făcut avere din vânzarea de bunuri imobiliare în Gold Coast din Australia, fiind considerat unul dintre cei mai mari pariori din lume.

În cinci ore și jumătate, el a pierdut 164 milioane dolari și este cunoscut și pentru faptul că a zburat special spre Las Vegas pentru a juca, pierzând 4 milioane de dolari într-o singură zi.

Iar în 14 luni, la Crown Casino din Melbourne, Australia, a pierdut fabuloasa sumă de 1,5 miliarde de dolari!

La fel ca alți oameni care au pierdut milioane de oameni în cazinouri, Harry se lupta cu datoriile sale în Instanța de judecată. Kakavas vrea să recupereze măcar 20 de milioane de dolari, dar deocamdată încercările sale legale au rămas fără succes.

Acest fapt l-a făcut să piardă și mai mulți bani, dat fiind că a fost obligat să plătească și costurile de judecată.

Avocatul său, Allan Myers, susține că Harry a fost consultat de un psiholog, care i-a pus diagnosticul de jucător patologic, cu grave probleme în a lua decizii legate de jocul de noroc.

El susține că e dependent de jocurile de noroc și din această cauză reprezentanții cazinourilor din întreaga lume profită de asta și îl tenteaza să lase adevărate averi la mesele de joc.

Tocmai această dependență de jocuri de noroc l-a făcut pe Kakavas să ia bani cu împrumut de la bănci și de la prieteni, ba chiar să fure aproximativ 300.000 de dolari (286.000 dolari ), ceea ce l-a făcut să ajungă după gratii.

– Steve Richards a pierdut 30.000 de lire sterline, după ce a pariat pe un joc de Rugby

Steve Richards, un fost antreprenor de 56 de ani din Țara Galilor, avea două pasiuni: repararea acoperișurilor și pariurile sportive. Despre ultima dintre ele spune că așteaptă cu nerăbdare în fiecare săptămână să parieze și că nu se va opri niciodată.

Cu toate acestea, câștigurile nu îl dădeau afară din casă… până în ziua în care a dat lovitura cu un bilet de 12 evenimente: cu 10 lire sterline investite, bărbatul a câștigat fabuloasa sumă de 40.000 de lire sterline! Dar nu s-a oprit aici și a pariat trei sferturi din suma pe un singur meci!

El a pariat, fără să stea pe gânduri, 30.000 de lire sterline pe partida de rugby pe care Țara Galilor urma să o desfășoare cu Australia. Un gest nebunesc, având în vedere că cei din urmă erau favoriți.

Și așa s-a și întâmplat! Autralienii au câștigat și, deci, Steve a pierdut pariul, însă nu s-a supărat sub nicio formă. A recunoscut că a avut ghinion, dar a pierdut cu zâmbetul pe buze. Să nu uităm că tot i-au rămas 10.000 lire sterine în cont.

– Mark Jonhston a pierdut 500.000 dolari la un cazino din Las Vegas, într-un singur week-end

Mark Johnston, un om de afaceri de 52 de ani, a fost la finala Super Bowl 2014, dar în acel week-end nu s-a putut abține și a intrat și într-un cazinou. Acolo a pierdut 500.000 dolari pe jocuri de masă, iar acum a deschis un proces împotriva acelui cazinou din Las Vegas.

Pe lângă anularea datoriei, omul cere și daune morale, susținând că întreg scandalul i-a afectat imaginea.

El susține că reprezentanții cazinoului Downtown Grand au profitat de faptul că el se afla în stare de ebrietate și l-au împrumutat în mai multe rânduri cu bani, ajungând în cele din urmă să acumuleze, pe parcursul a aproape 17 ore, o datorie de 300.000 de dolari.

Aceștia ar fi încălcat legea statului Nevada, în momentul în care, văzând că este beat, au continuat să îi servească alcool, dar și când l-au împrumutat.

Avocații se bazează pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere și pe declarații ale martorilor, pentru a demonstra că în momentul în care a pariat, americanul era beat și incapabil să ia decizii raționale.

– Bruno Venturi a pariat 17 lire sterline și a câștigat 650.000 de lire sterline, dar a pierdut toate câștigurile din cauza unei probleme IT

Bruno Venturi, un italian în vârstă de 41 de ani, a pariat 17 lire sterline la jocul „Sixty Seconds”, pe eurobet.com, și după 3 ore avea în cont 650.000 de lire sterline.

Bărbatul, lucrător la un magazin de animale de companie din Napoli, a crezut că a dat lovitura, devenindd bogat peste noapte, doar ca administratorii site-ului l-au înștiințat că nu pot face plata, din cauza unui bug care a afectat sistemul de joc în seara respectivă.

Pentru că nu și-a primit banii, Bruno Venturi a dat în judecată site-ul, procesul având loc la Curtea Regală de Justiție din Londra.

Din păcate pentru el, judecătorul a decis în favoarea Eurobet, iar societatea nu a trebuit să îi plătească lui Bruno Venturi „câștigurile” sale, din cauza acelui bug. Eurobet a rezolvat și problema software-ului și în urma investigațiilor ulterioare a rezultat faptul că Venturi ar fi pierdut, de fapt, doar 59.908 de lire sterline.

– Terrance Watanabe a pierdut aproape 127 de milioane de dolari într-un singur an

Terrance Watanabe, în vârstă de 52 de ani, este un filantrop și om de afaceri din Nebraska, SUA, care a moștenit o mică avere de la tatăl său, iar acum este CEO al unei companii, Oriental Trading Company, înființată de tatăl său în 1930.

Dar el nu prea este cunoscut pentru afacerile sale. În schimb, Terrance a intrat în lumina reflectoarelor după ce a dezvăluit familiei sale că a pierdut aproape 127 de milioane de dolari în 2007, în cazinourile Caesars Palace și Rio din Las Vegas, deținute de Harrah Entertainment Inc.

Este vorba de cea mai mare sumă pierdută de o singură persoană în întreaga istorie a Las Vegas-ului.

Angajații afirmau că, uneori, Terrance stătea la masa de joc chiar și 24 de ore la rând, pierzând și câte 5 milioane de dolari într-o singură zi. Mai mult decât atât, lui Terrance i s-a permis să încalce regulile cazinoului și să joace câte trei mâini simultan la Blackjack.

Terrance a avut și probleme cu legea, refuzând să plătească suma de 14,7 milioane de dolari pe care cazinoul i-a dat-o drept ca credit, fiind acuzat și că a folosit cecuri fără acoperire.

Dar el susținea că a fost lăsat să joace în stare de ebrietate (lucru interzis de lege) și, mai grav, că i s-au dat medicamente contra durerii, pentru a fi luate cu alcool.

Terrance Watanabe a recunoscut, ulterior, că a avut o problemă cu jocurile de noroc și că familia sa l-a încurajat să primească consiliere, pe care a acceptat-o mai târziu.