Cel mai realist desen realizat cu degetul pe iPad

De: Gabriela Voicu / 05.12.2013, 17:00
Una dintre cele două imagini din articol este o fotografie obișnuită, iar cealaltă este o pictură realizată cu degetul pe iPad. Cine își poate da seama de diferențe?

Una dintre cele două imagini de mai jos este o fotografie obișnuită, iar cealaltă este o pictură realizată cu degetul pe iPad. Dar, cine își poate da seama de diferențe?

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Artistul care a desenat pe iPad este Kyle Lambert, specialist în artă postmodernistă. Tânărul în vârstă de 26 de ani a realizat și un videoclip în care arată tehnica sa de lucru, urmărit deja de peste patru milioane de oameni pe YouTube. Fotografia originală a actorului Morgan Freeman, realizată de Scott Griess, a fost transformată de Lambert într-o capodoperă modernă cu ajutorul a 285.000 de atingeri pe ecranul tabletei sale.

Morgan Freeman (imaginea din dreapta este cea originală)

Artistul a reușit să redea până și cele mai mici riduri ale actorului, în aproape o lună de muncă. În clip, Lambert arată lucrarea de la început, dar și aplicația specială (Procreate) pe care a folosit-o pentru a desena. Artistul pictează și în metoda clasică, iar portofoliul său cuprinde portrete ale unor celebrități precum Obama, Rihanna și Beyonce, toate realizate să pară fotografii.

Lambert a povestit pentru ninemsn.com că a lucrat zilnic, chiar și nouă-zece ore pe zi pe iPad. Ideea fotografiei cu Morgan Freeman i-a venit după ce l-a văzut pe acesta în filmul „Oblivion”.