Cel mai recent film al lui Bernardo Bertolucci vine în România

De: Mioara Tronaru / 25.05.2013, 16:00
Cel mai recent film al lui Bernardo Bertolucci vine în România
Regizorul italian Bernardo Bertolucci revine în atenţia cinefililor după nouă ani cu drama ”Io e te”.

Anul acesta, regizorul, a fost desemnat preşedintele juriului celei de-a 70-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia. „Bernardo Bertolucci poate fi considerat cel mai celebru regizor italian în activitate”, se afirmă într-un comunicat al Bienalei de la Veneţia. Chiar în timpul festivalului de Film de la Veneţia, publicul român se va bucura de apreciatul film a lui Bertolucci pe marile ecrane: din 6 septembrie.

”Io e te” / “Eu şi tu” este este povestea unui adolescent introvertit şi problematic, care are relaţii dificile cu familia şi lumea din jurul său. Lorenzo, în loc să plece la munte, preferă să stea izolat în pivniţa casei timp de o săptămână. Planurile sale de evadare din cotidianul apăsător sunt distruse de sora lui vitregă, Olivia, care intră în viaţa lui pe neaşteptate.

Adolescenţa şi pierderea inocenţei sunt teme recurente în filmele lui Bertolucci. Fascinaţia pentru acestea se regăseşte şi în Io e te, prin povestea unui adolescent furios şi pierdut.

Filmul este ecranizarea romanului ”Io e te”, de Niccolò Ammaniti, iar coloana sonoră îi aparţine lui David Bowie – singurul său cântec în limba italiană. Lansarea producţiei italiene în cinematografele din ţară va fi pe 6 septembrie. Filmul este distribuit de Asociaţia Culturală Macondo.