Cel mai scump poster de film, scos din nou la licitație

De: Gabriela Voicu / 28.06.2012, 11:00
Cel mai scump poster de film, scos din nou la licitație
Posterul celebrului film "Metropolis", care înfățișează o femeie-robot a fost din nou scos la licitație, pentru 850.000 de dolari.

Cel mai scump afiș vândut vreodată este un poster al celebrului film „Metropolis”, regizat de Fritz Lang. Posterul pictat de artistul german Heinz Schulz-Neudamm, în 1927, pentru a promova pelicula cutremuratoare, va fi scos din nou la licitație.

Filmul lui Fritz Lang este despre un viitor distopic desfășurat în anul 2000. Posterul este unul dintre cele patru care mai există și a fost cumpărat de colecționarul Kenneth Schacter, pentru 690.000 de dolari, sumă-record pentru moment.

Poster „Metropolis”

Opera de artă a lui Lang, adaptată după cartea cu același nume scrisă de soția sa, Thea von Harbou, a rămas un exemplu al cinematografiei germane timpurii și a servit drept sursă de inspirație pentru întregi generații de scriitori și regizori de filme SF.

Posterul devenit reprezentativ pentru „Metropolis” o înfățișează pe femeia artificială, Robotul, care în film este folosită de un om de știință nebun pentru a seduce o rasă de muncitori de sub pământ cu scopul de a porni o revoluție.

Fostul proprietar a declarat că posterul nu valorează mai mult de 250.000 de dolari, dar a fost scos la vânzare pentru 850.000 de dolari.