Cel mai scump sandwich din lume

Apropo.ro / 17.04.2006, 10:26
Cel mai scump sandwich din lume
Un maestru bucatar englez a creat cel mai scump sandwich cu brânza din lume, la prețul de 500 de euro, pentru un eveniment destinat colectarii de fonduri pentru lupta împotriva cancerului, transmite AFP. Tom Bridge, un bucatar din Lancashire (nordul Marii Britanii) a reinventat acest

Un maestru bucatar englez a creat cel mai scump sandwich cu brânza din lume, la prețul de 500 de euro, pentru un eveniment destinat colectarii de fonduri pentru lupta împotriva cancerului, transmite AFP.

Tom Bridge, un bucatar din Lancashire (nordul Marii Britanii) a reinventat acest produs folosind ingrediente fine ca feliuțe de trufe albe italiene din regiunea Umbria, care costa 2000 de euro kilogramul, sau ciuperci chinezești Matsutake care costa 360 de euro kilogramul.

Un exemplar din acest sandwich de lux va fi vândut online pe eBay iar cumparatorul va primi o vizita la domiciliu din partea maestrului bucatar pentru a putea degusta faimosul produs.

„Am mâncat toata viața mea sandwich-uri cu brânza iar astazi am privilegiul de a avea acces la ingrediente rare provenite din toata lumea”, a explicat Tom Bridge, încercând sa-și justifice inițiativa.

Rețeta a fost creata pentru prima Zi naționala a sandwich-urilor cu brânza, care va avea loc pe 27 aprilie, în Marea Britanie.

Mediafax