Cel mai simplu mod de a mânca mai puțin

De: Carmen Ulian / 26.07.2014, 07:00
Cel mai simplu mod de a mânca mai puțin
Dacă dorești să pierzi în greutate ești atent la ceea ce mănânci, dar important este și cât anume mănânci, la numărul calorii.

În urma unui studiu publicat în Journal of Obesity, specialiștii au rugat subiecții participanți să se servească cu ceea ce doresc din mâncărurile expuse în fața lor. În medie, aceștia au consumat peste 90% din ceea ce aveau în farfurie.

Cercetătorii de la Universitatea Cornwell au descoperit că ceea ce au mâncat subiecții a avut un impact în cât au mâncat. De exemplu, cei care au consumat mâncare sănătoasă, precum fructe, legume, cereale, au mâncat cu 10% mai mult decât cei care au mâncat mai puțin sănătos, precum înghețată sau cartofi prăjiți.

Cei care au mâncat alimente ce nu au putut fi consumate simple, precum pastele, au consumat cu 3% mai mult decât ceilalți care au avut pe farfurie biscuiți sau sticksuri de morcov.

Ideea este că tot ceea ce pui pe farfurie se resimte în stomacul tău, dacă consumi tot. Încearcă să fii mai zgârcit când vine vorba să te servești singur. Pentru a mânca mai puțin.

Un alt truc este acela de a lua farfurii mai mici, ba chiar colorate, care să dea o altă notă alimentelor. Chiar dacă iei masa la restaurant, nimeni nu te obligă să mânânci tot din farfurie, mai ales că este vorba de sănătatea organismului tău.