Cel mai tânăr hacker din Austria a spart 259 de site-uri, în trei luni

De: Gabriela Voicu / 20.04.2012, 17:00
Cel mai tânăr hacker din Austria a spart 259 de site-uri, în trei luni
Un băiat de 15 ani a fost arestat de Poliția austriacă după ce a spart site-urile a 259 de companii locale și străine, în doar trei luni.

Poliția din Austria a arestat un băiat de doar 15 ani, care a reușit să spargă site-urile a 259 de companii din țară și din străinătate, timp de trei luni.

După ce a descoperit pe net un forum al comunității de hackeri, el a observat că acesta oferea puncte pentru atacurile reușite. După trei luni, tânărul ajunsese în primii 50 din cei 2.000 de membri.

El fura datele de pe site-urile sparte și le făcea publice, după ce posta și dovada că atacul a fost reușit. De asemenea, schimba prima pagină a unor site-uri, își publica rezultatele pe contul personal de Twitter si, uneori, lăsa mesaje în sistemele pe care le ataca, folosind unelte care-i păstrau anonimitatea pe internet. El s-a semnat ACK!3STX – pseudonimul său.

ACK!3STX , pseudonimul celui mai tânăr hacker austriac

Tânărul nu avea un domeniu preferat, ci ataca site-uri din domenii diverse, și a început activitatea de hacker din plictiseală, dar si pentru că a vrut să-și testeze abilitatile în domeniul IT.

Biroul Poliției Federale din Austria nu a estimat încă daunele provocate de băiat, devenit cel mai tânăr hacker arestat în Austria, deoarece ancheta este în desfășurare.