Cel mai varstnic barbat din Europa a implinit 111 ani

Apropo.ro / 31.10.2011, 09:54
Cel mai varstnic barbat din Europa a implinit 111 ani
Belgianul Jan Goossenaerts, cel mai batran barbat din Europa, a serbat, duminica, al 111-lea an de viata.

Belgianul Jan Goossenaerts, cel mai batran barbat din Europa, a implinit duminica varsta de 111 ani.

Secretul longevitatii sale? Merge seara devreme la culcare si mananca alimente dulci, a declarat barbatul.

Fost muncitor agricol originar din regiunea Anvers din nordul Belgiei, Jan Goossenaert, nascut pe 30 octombrie 1900, nu mai vrea sa acorde interviuri: „Am spus deja totul, la ultimul interviu”, acordat cu ocazia celei de-a 110-a aniversari, a declarat el pentru publicatia flamanda Gazet Van Antwerpen.

Acest membru al foarte restransului club al „supercentenarilor” in varsta de peste 110 ani – din care fac parte doar 82 de persoane, din care 77 sunt femei – regreta faptul ca nu mai aude bine si isi explica longevitatea deosebita prin faptul ca a „muncit din greu toata viata”.

Besse Cooper, cea mai batrana femeie
Jan Goossenaert este al treilea in topul celor mai in varsta barbati din lume, dupa japonezul Jiroemon Kimura, in varsta de 114 ani, si James Sisnett, din Barbados, in varsta de 111 ani. Persoana cea mai in varsta din lume este o femeie – americanca Besse Cooper, in varsta de 115 ani.

Besse a devenit detinatoarea recordului dupa ce brazilianca Maria Gomes Valentim, desemnata de Guinness World Records cea mai varstnica persoana din lume, a murit, cu cateva zile inainte de a 115-a aniversare.