Cele 3 milioane de conturi furate de la Adobe sunt de fapt… 150 de milioane

De: Marian Andrei / 08.11.2013, 18:30
Cele 3 milioane de conturi furate de la Adobe sunt de fapt... 150 de milioane
Breșa de securitate de la Adobe de luna trecută, care a permis să fie furate de către hackeri datele conturilor utilizatorilor, este catalogată de specialiști ca una dintre cele mai mari din istorie.

Inițial, Adobe a anunțat că au fost compromise datele a circa trei milioane de utilizatori, pentru ca, ceva mai târziu, să „recunoască” o cifră de 38 de milioane.

Click aici pentru prognoza meteo pe 15 zile

Dacă este însă să ne luăm după ce au publicat cei de la Sophos Naked Security pe blogul lor, numărul de conturi de utilizatori compromise crește cu un ordin de mărime.

Astfel, Paul Ducklin afirmă că a apărut online o bază de date în care pot fi regăsite datele a peste 150 de milioane de utilizatori, ceea ce susține afirmația că breșa de securitate de la Adobe poate fi catalogată drept una dintre cele mai mari din istorie, prin prisma numărului de persoane ale căror date au fost furate.

Mai mult, cei de la Naked Security afirmă că analizând un eșantion din baza de date, care are o dimensiune impresionantă, de 10 GB, a descoperit că algoritmul de criptare al celor de la Adobe „pune semne de întrebare”.

Cu toate acestea, cei de la Adobe susțin cifra de 38 de milioane de utilizatori și spun că toți utilizatorii afectați au fost notificați și li s-au resetat parolele de acces. Între datele furate, susține Adobe, se află foarte multe ID-uri invalide, inactive sau de test, ceea ce reduce semnificativ numărul de conturi afectate.