Cele 6 pericole estivale pentru lentilele tale de contact

De: Dragos Tanase / 07.07.2014, 14:15
Cele 6 pericole estivale pentru lentilele tale de contact
Pericolele estivale te determină, uneori, să renunți la lentilele de contact. De la piscinele cu mult clor până la alergiile provocate de iarbă proaspăt tăiată, toate sunt motive să le arunci departe.

Dar iată ce trebuie să faci, pentru a te bucura din plin de o vară fără lacrimi:

1. Lacurile

Înotul cu lentilele de contact crește riscul de infecții și de Acanthamoeba, un organism care trăiește în apă dulce statuta. Bacteriile aderă la lentilele de contact și rămân acolo, chiar pe ochi. La fel ca în cazul piscinelor, poarta lentile de unică folosință.

3. Aerul condiționat

Aerul condiționat răcorește aerul când afară ia foc asfaltul, dar îl și usucă. Când ești în mașină sau acasă, ai grijă ca aerul condiționat să nu-ți bată direct în față, iar când ești la serviciu, unde nu te poți certa cu toți colegii pentru a face după placul tău, folosește picături oculare lubrifiante sau ia suplimente de ulei de pește.

4. Razele periculoase ultraviolete

Vara trebuie să te ferești de razele ultraviolete, așa că poarta lentile sau ochelari de soare cu protecție UV. Acestea absorb razele periculoase și le împiedica să ajungă în interiorul ochiului și să deterioreze celulele.

Vezi celelalte 3 pericole, pe dietetik.ro!