Cele cinci joburi bine plătite ale viitorului

Apropo.ro / 12.01.2014, 10:00
Cele cinci joburi bine plătite ale viitorului
Începutul de an este de cele mai multe ori o ocazie bună pentru revizuirea obiectivelor profesionale și a strategiei pentru o carieră de succes.

Business Insider a alcătuit lista celor mai bine plătite joburi ale viitorului, potrivit experților în domeniu, printre care și autorul cărții „Communicating With the Future”, Thomas Frey:

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Hacker etic („Ethical Hacker”)

Deși alăturarea celor doi termeni poate părea un paradox, funcția aceasta există și a fost creată pentru oameni foarte bine pregătiți în domeniul ciberneticii. Se pare că numeroase companii angajează experți care să atace platforme și sisteme cu scopul de a identifica problemele existente la măsurile de securitate înainte ca alți hackeri mai puțin etici să profite de ele.

Cu un salariu mediu de 92.200 de dolari pe an, este cu siguranță unul dintre cele mai bine plătite și atractive locuri de muncă. Totuși, există teama că unii astfel de hackeri etici pot trece „de partea întunecată”, folosindu-și abilitățile impresionante în direcția pe care ar trebui să o împiedice, motiv pentru care acest job nu se numără deocamdată printre cele mai cunoscute. „Trebuie să stabilim niște reguli de bază”, e de părere Thomas Frey. De exemplu: Un hacker etic are dreptul să distribuie informația pe care o accesează prin intermediul funcției sale?

Statistician („Actuary”)

Un statistician poate prezice cu o mare exactitate riscurile existente în afaceri. Acești profesioniști folosesc matematica și statistica pentru a analiza consecințele financiare ale riscurilor pentru companii de asigurări, bănci, firme de consultanță și guvern.

Potivit businessinsider.com, salariul mediu al unui statistician este de 87.650 de dolari pe an, cu mari șanse ca acest număr să crească. Aptitudinile unui statistician „pot avea multe direcții”, spune Frey. Deși companiile de asigurări folosesc în mod normal statisticieni, Frey preconizează că acesști profesioniși își vor face loc și în industria medicală. „Lumea medicală este pregătită pentru multe schimbări importante”, a spus specialistul.

Chimist alimentar („Food Chemist”)

Un „chimist alimentar” are sarcina de a dezvolta și îmbunătăți gustul și textura mâncării. Joburile de chimist alimentar vor fi extrem de căutate în viitor, spune Frey. El atribuie acest lucru dezvoltării fenomenului imprimantelor 3D, despre care prezice că ne vor pregăti mâncarea în viitorul apropiat. Astfel, va fi nevoie de chimiștii alimentari pentru a identifica modalitățile de a combina și a schimba gusturile.

Funcția de chimist alimentar, al căru salariu anual va fi cuprins între 50.000 și 100.000 de dolari, va avea cu atât mai mare succes cu cât dietele și felurile sofisticare de mâncare vor fi și mai mult la modă.

Cite;te mai multe detalii despre ce joburi vor fi bine plătite în viitor, pe Mediafax.ro