Cele mai batrane surori prostituate

De: Gabriela Voicu / 28.05.2012, 09:59
Cele mai batrane surori prostituate
La 69 de ani, surorile Fokkens sunt veteranele faimosului Cartier Roșu din Amsterdam.

Povestea surorilor Fokkens a ajuns subiect de film. Louise și Martine sunt surori gemene și practică cea mai veche meserie din lume încă de la începutul anilor ’60.

Chiar și acum, după aproape jumătate de secol de muncă, cele două prostituate merg la cumpărături în sex-shop și sunt la curent cu ultimele nouătăți în materie de jucării sexuale. Din păcate, Louise nu mai activează decât ca și consilier pentru sora ei, Martine.

Veteranele Cartierului Roșu din Amsterdam au ajuns și subiect de film. Într-un documentar care va fi prezentat la Festivalul de Film de la New York din luna august, cele două prezintă felul în care s-a schimbat lumea prostituției de când au intrat ele în branșă.

De asemenea, gemenele povestesc cum au reușit să scape de peștele lor și să-și deschidă propriul bordel. Totodată, ele au și pus bazele primului sindicat neoficial al prostituatelor. „Louise și Martine sunt prostituatele de modă veche ale Amsterdamului: libere, vesele și care nu se tem de nimeni”, au declarat regizorii filmului, Gabrielle Provaas și Rob Schrode, citați de cotidianul britanic „The Daily Mail”.

Deși prostituția este legală în Olanda, cele două surori s-au simțit de multe ori judecate pentru alegerea pe care au făcut-o. „Ai muncit, ai fost o prostituată. Nu vei scăpa niciodată de eticheta asta. Mereu va fi cineva care să te jignească, să te numească o femeie ușoară, așa că mai bine te porți ca atare”, își spun surorile una alteia în documentar.

„Meet The Fokkens” – „Întâlnire cu surorile Fokkens” va avea premiera pe 8 august, în SUA.

Tags: