Cele mai bune 10 filme din toate timpurile!

De: Dragos Tanase / 10.06.2014, 14:15
Cele mai bune 10 filme din toate timpurile!
Revista Empire a realizat un clasament al celor mai bune filme din toate timpurile, întocmit pe baza voturilor exprimate de cititorii publicației. Topul celor mai bune filme din toate timpurile a fost întocmit pe baza voturilor a peste 250.000 de fani ai filmului, care au avut la dispoziție 301 de titluri.

Cel mai bun film din toate timpurile a fost desemnat „Imperiul Contraatacă/ Star Wars: The Empire Strikes Back”. Acesta este cel de-al doilea lungmetraj din franciza SF „Războiul stelelor”, regizat de George Lucas în 1980.

„Este un adevărat privilegiu să văd că filmul meu ocupa primul loc în acest top. Este un film plin de emoție, dar într-un fel diferit față de «Star Wars: Episode IV – A New Hope». Este puțin mai matur, mai adult”, a declarat cineastul George Lucas, creatorul francizei „Războiul stelelor”, într-un interviu acordat chiar revistei Empire.

George Lucas, regizorul care s-a căsătorit la 69 de ani, mai spune că nu a plănuit niciodată că proiectul „Star Wars” să cuprindă trei pelicule separate, dar, atunci când a luat această decizie, ea „a avut un efect interesant asupra fiecărui film, întrucât ele au căpătat o personalitate proprie, dată de intrigă”.

Pe locul al doilea în topul celor mai bune filme din toate timpurile s-a clasat filmul „Nașul/ The Godfather” (1972), de Francis Ford Coppola, în timp ce locul al treilea a revenit filmului „Cavalerul negru/ The Dark Knight” (2008), de Christopher Nolan.

Topul complet al celor mai bune 10 filme din toate timpurile:

10. „Începutul/ Inception”.

9. „Indiana Jones și Căutătorii arcei pierdute/ Indiana Jones and the Raiders Of The Lost Ark”;

8. „Fălci/ Jaws”;

7. „Stăpânul inelelor: Frăția inelului/ The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring”;

6. „Războiul stelelor/ Star Wars: Episode IV – A New Hope”;

5. „Pulp Fiction”;

4. „Închisoarea îngerilor/ The Shawshank Redemption”;

3. „Cavalerul negru/ The Dark Knight”;

2. „Nașul/ The Godfather”;

1. „Imperiul Contraatacă/ Star Wars: The Empire Strikes Back”;