Cele mai bune 10 fructe care te vor ajuta să slăbești

De: Carmen Ulian / 16.02.2015, 11:00
Cele mai bune 10 fructe care te vor ajuta să slăbești
Fructele sunt pline de vitamine și te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus. Iată și cum!

Grapefruitul

Acest fruct este slab în calorii și conține vitamina C. Grapefruitul este ideal în curele de slăbire căci ajută metabolismul să ardă mai bine și mai multe grăsimi. Îl poți consuma la orice oră din zi.

Avocado

Este unul dintre cele mai bogate fructe bogate în grăsimi, dar este plin de acizi grași omega 9. Este indicat în alimentație dacă îl consumi cu moderație.

Lămâia

Are puține calorii și este deja intens folosită în multe cure de slăbire. Are și capacitatea de a detoxifia ficatul, și deși este acidă, odată ingerată devine alcalină. La fel ca și grapefruitul, lămâia ajută metabolismul doar dacă nu o amesteci cu multe lingurițe de zahăr.

Nuca de cocos

Are ceva mai multe calorii față de alte fructe, dare ste extrem de bogată în fibre. Ajută la funcționarea și sănătatea ficatului, îmbunătățește funcțiile tiroidei. Cel mai indicat mod de a o consuma este raderea pulpei fără niciun alt fel de adaos.

Pepenele

Ideal de consumat vara, în zilele toride. Pepenele este bogat în apă și slab în carbohidrați. El ajută și la detoxifierea organismului.

Perele

Bogate în fibre, perele au mai mulți carbohidrați ca alte fructe astfel că sunt indicate spre consum dimineața. O pară mia mică are în jur de 85 de calorii, iar una mai mare 135, așa că nu este recomandat să consummi chiar un kilogram pe pere pe zi, dacă vrei să slăbești și nici nu faci vreun sport.

Fructele de pădure

Sunt bogate în fibre și sunt antioxidanți puternici. Îți vor ține de foame mai multe ore pe parcursul zilei, față de alte fructe.

Potocala

O portocală de mărime medie are gen 60 de calorii. Este hrănitoare și plănă de vitamine.

Banana

Este bună de consumat dimineața, căci conține fibre multe, ca și para.

Roșia

Una dintre cele mai bune fructe de consumat când vrei să scapi de kilogramele în plus. Sunt bogate în licopen, antioxidanți ce ajută la arderea grăsimilor, dar luptă și împotriva radicalilor liberi.