Cele mai bune 10 mărci de motociclete din lume

De: Marian Andrei / 29.05.2014, 13:30
Pasionații de motociclism și motociclete pot discuta ore în șir despre supremația unei mărci sau a unui model în fața altora. Din fericire, noi nu ne-am propus să facem un top, ci doar să trecem în revistă cei mai reprezentativi producători de motociclete, fie ele de concurs sau de șosea, din zilele noastre.

Kawasaki

Puțină lume se gândea, atunci când micuța companie Meguro Manufacturing Co. Ltd a fuzionat, în 1962, cu colosul Kawasaki Heavy Industries, că unul dintre rezultate va fi o marcă redutabilă de motociclete.

Din fericire, rezultatele acestei fuziuni se văd și astăzi, Kawasaki fiind unul dintre producătorii de top de motociclete din lume. Dintre modelele cele mai reprezentative menționăm Ninja sau Vulcan, fabricate în numeroase variante.

BMW

BMW nu este numai un producător renumit de automobile, ci și unul de motociclete. Motocicletele marca BMW oferă, pe lângă o siguranță maximă, și o experiență de conducere cu care puține firme din lume pot concura.

Victory

Brandul Victory este recunoscut pentru producerea de motociclete clasice cu performanțe de excepție, ideale pentru călătoriile lungi. Unul dintre modelele cele mai cunoscute este Judge, care are fani în toate colțurile pământului.

Harley Davidson

Fiind considerată motocicleta tipică americană, Harley Davidson este celebră în toată lumea. Fondată în Milwaukee, în 1958, compania este renumită pentru modul în care customizează produsele sale, fiind considerată „părintele” chopperului.

Honda

Motocicletele produse de Honda au schimbat, începând cu 1960, modul în care oamenii privesc acest mijloc de transport. Renumitul model din 1990 Honda RC30 este considerat și azi „racheta șoselelor” iar acesta nu este singurul model prestigios, lângă el alăturându-se cu succes GL1000 Gold Wing, MB-5, CBX, CX500, RC30, Dream 305, CB400 sau Valkyria.

Indian Motorcycles

Considerată de americani singurul concurent al lui Harley Davidson, compania Indian Motorcycles, fondată în 1946, a adus o mulțime de inovații: chain direct dreive, suspensia pe basculă sau chiulasele de aluminiu. Dintre modelele de top putem enumera Chief, Prince, 61 Twin, 841, 741 și 440.

Ducati

Ducati este un nume binecunoscut pe piața motocicletelor de performanță, acestea putând lăsa lejer în urmă majoritatea mașinilor de curse. Nu este de mirare că Ducati este un participant constant la Moto Grand Prix, unde obține rezultate de vârf.

Yamaha

Nicio discuție despre brandurile de motociclete nu este completă fără a menționa această companie. Yamaha fabrică motociclete din toate categoriile, de la cele de curse până la cele „domestice”, care au cilindreea de la 100 cm cubi până la 1.600 cm cubi, adevărați monștri pe roți.

Suzuki

Fondată în 1920 de Michio Suzuki, compania a evoluat cu pași mici, dar siguri. A fost prima dată remarcată în 1853, după ce modelul său Diamond Free a câștigat competiția Mount Fuji Hill Climb. Câștigarea Campionatului Mondial de Motociclism din 1962 a deschis cale vânzărilor pe continentul american. Dintre modelele de top amintim Titan, GT750 sau GSX-R.

Zero

Zero este un brand care crește rapid, compania fiind specializată în producerea motocicletelor cu propulsie electrică.

Numele companiei provine de la faptul că motocicletele sunt prietenoase cu mediul înconjurător, având zero emisii poluante.

Triumph

Marca britanică Triumph este extrem de populară în Europa și Asia. Motocicletele produse de Triumph, atât cele de curse cât și cele de șosea, sunt simbolul performanței de ani de zile și sunt apreciate atât de tineri, căt și de cei mai în vărstă.