Cele mai bune 4 aplicații de smartphone pentru femei

De: Dragos Tanase / 13.06.2014, 16:00
Cele mai bune 4 aplicații de smartphone pentru femei
Cu doar câteva dintre cele mai bune aplicații pentru smartphone, viața oricărei femei poate deveni mai ușoară. De aceea, nu ezită să cercetezi cu atenție piața virtuală și să alegi programele care te pot ajuta enorm.

Iată care sunt cele mai bune aplicații pentru smartphone pe care orice femeie ar trebui să le aibă descărcate pe telefon:

1) Aplicație pentru monitorizarea menstruației

Ți-ai fi închipuit vreodată că vei ajunge să îți folosești telefonul inclusiv în scop medical? Uită de încercuirea zilelor în calendar, pentru că există aplicații pentru smartphone pe care le poți folosi pentru monitorizarea menstruației. Una dintre ele este Period Diary (iOS), o aplicație utilă și discretă. Ea este protejată de o parolă, așa că nimeni nu îți poate vedea datele. Odată ce o deschizi, vei observa mai multe funcții și o parte cu informații despre ciclul tău. Atunci când te afli în prima zi a menstruației, poți apăsa pe acea parte și se va schimba în „ziua 1”. Poți adăuga inclusiv informații despre ciclurile tale anterioare, schimbările de dispoziție și diferite simptome pe care le-ai avut pe parcurs. De asemenea, Period Diary îți poate spune când urmează să înceapă următoarea menstruație și dacă ți-a întârziat. O variantă și pentru Android și Windows este Period Tracker, cu opțiuni și proprietăți similare. În plus, îți spune când ești în perioada ovulației și care este momentul în care fertilitatea este cea mai ridicată.

2) Aplicații pentru gătit

Dacă adori să gătești sau pur și simplu rămâi fără idei în acest sens, poți găsi numeroase aplicații pentru smartphone care îți oferă sugestii și rețete. BigOven (iOS, Android, Windows) este una dintre ele, cu peste 2.500.000 rețete incluse în baza de date. Bineînțeles, există mai multe secțiuni în funcție de mesele zilei dar și de preferințele culinare (vegan, vegetarian etc.). Este o aplicație foarte utilă, care are și o versiune profesionistă, cu și mai multe rețete și sugestii. Jamie’s Recipes (iOS, Android, Windows) este o aplicație care îți prezintă rețetele simpaticului și îndrăgitului bucătar Jamie Oliver. Preparatele sunt explicate pas cu pas și au poze alăturate, iar dacă ai nelămuriri, există filmulețe care îți explica detaliat diferite tehnici în gastronomie. Și pentru că munca în bucătărie înseamnă mâini murdare, aplicația are opțiunea de a reda rețeta audio, astfel că nu va trebui să atingi ecranul atunci când vei dori să treci la următorul pas.

3) Aplicații pentru antrenament fizic

Dacă ai început un program regulat de efort fizic, poate fi de mare ajutor să îți descarci o aplicație pentru smartphone care să te ajute să îți monitorizezi progresul. Pentru Android, una dintre cele mai apreciate aplicații de acest gen este Nike Training Club, peste 100 tipuri de antrenamente explicate de cei mai populari instructori din lume. Ai o multitudine de programe din care să alegi, toate adaptabile dorințelor tale. Fie că optezi pentru un antrenament de 4 săptămâni sau vrei pur și simplu să îți îmbunătățești rutina zilnică, aceasta aplicație va deveni cel mai bun prieten al tău și te va ajuta să îți urmărești progresul, minutele petrecute făcând efort și numărul mediu de calorii consumate. Pentru iPhone, cea mai bună aplicație este iStretch. Aceasta te poate ajuta să faci mișcare inclusiv la muncă, deoarece oferă un set de poziții de yoga și de exerciții care pot fi făcute inclusiv în acel spațiu formal. Vei putea urmări video-uri cu metode de întindere a mușchilor cei mai afectați de statul pe scaun vreme îndelungată: umeri, gât și spate. Tot pentru iOS, Complete Gym Guide Lițe este o variantă excelentă pentru monitorizarea progresului în rutină de sport. Are 9 calculatoare, printre care cele pentru calcularea caloriilor, rata metabolică de bază sau cantitatea de carbohidrați și proteine necesare în raport cu efortul depus.

4) Aplicație de calculare a caloriilor

Oricine începe o dietă de slăbire trebuie să își îndrepte atenția constant către numărul de calorii pe care le consuma într-o zi, ceea ce nu este tocmai ușor. Și de această dată, telefonul îți vine în ajutor cu o aplicație menită să îți calculeze aportul energetic al fiecărei mese: MyFitnessPal (iOS, Android, Windows). Aceasta are cea mai mare bază de date, cu peste 3 milioane de produse, alături de valorile lor nutriționale. Peste 40 milioane de oameni din întreaga lume au reușit să slăbească cu ajutorul acestei aplicații, așa că nu ar trebui să o neglijezi dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. Un mare avantaj este faptul că poți introduce rețete pentru a calcula caloriile și valorile nutriționale ale unui anumit preparat.