Cele mai bune 5 filme despre Iisus Hristos

De: Dragos Tanase / 18.04.2014, 13:30
Cele mai bune 5 filme despre Iisus Hristos
Suntem în Săptămâna Mare și, deci, se apropie Sărbătorile Pascale, iar toate televiziunile naționale difuzează deja filmele deja binecunoscute ce prezintă viața Mântuitorului Iisus Hristos.

S-au încercat mai multe ecranizări ale acestui subiect, însă nu toate au avut succesul scontat. Iată cele mai bune 5 dintre ele, care merită cu adevărat să fie văzute:

1) Iisus din Nazareth (1977)

În regia lui Franco Zeffirelli, filmul prezintă drama biblică a lui Iisus Hristos. Acest film prezintă întreaga viață a Mântuitorului, de la naștere până în momentul răstignirii. Muzica a fost asigurată de către Maurice Jarre.

2) Patimile lui Hristos (2004)

Acest film este deja unul dintre cele mai cunoscute filme despre momentul răstignirii lui Iisus Hristos, în care știm cu toții că a jucat și marea actrița româncă Maia Morgenstern. Este un lungmetraj de 12 ore în regia lui Mel Gibson care prezintă o realitate crudă și violență.

3) Ultima ispită a lui Iisus (1988)

Acest film este ecranizat în regia binecunoscutului Martin Scorsese, care prezintă ultima parte a vieții lui Iisus într-o nouă viziune și anume din perspectiva personajului uman și nu a celui biblic, așa cum eram obișnuiți. Pelicula a atras numeroase controverse, fiind chiar blamată de către Biserica Catolică.

4) Evanghelia după Matei (1964)

„Evanghelia după Matei” este o capodoperă cinematografică, în regia lui Pier Paolo Pasolini, un ateu convins și declarat, fiind unul dintre cele mai apreciate filme care relatează viața lui Iisus Hristos.

5) Golgota (1935)

Primul film care abordează acest subiect în regia lui Julien Duvivier, rămânând o capodoperă de referință în istoria cinematografică. Titlul inițial al filmului a fost „Ecce Homo” și relatează, pe muzica lui Jacques Ibert, ultima săptămână a vieții lui Iisus Hristos.

Sursa video: youtube.com