Cele mai bune destinaţii pentru vacanţe alături de copii

Apropo.ro / 06.06.2019, 11:01
Cele mai bune destinaţii pentru vacanţe alături de copii
Vacanţele alături de copii vin la pachet cu provocări la finalul cărora toţi se bucură de experienţa unor noi reuşite. Desigur, zâmbetul pe buzele călătorilor creşte dacă sunt ajutaţi de facilităţi precum trotuare adaptate pentru cărucioarele pentru copii, zone pentru alăptare sau spaţii pentru schimbat scutece.

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a găsit cele mai bune locaţii de vacanţă pentru cei care vor să se bucure de un concediu minunat, alături de noii membri ai familiei. Selecţia oferă opţiuni atât pentru proaspeţii părinţi cât şi pentru cei cu câţiva ani de experienţă.

Top 3 destinaţii pentru călătorii însoţiţi de nou-născuţi

Părinţii care şi-au obişnuit copilul să petreacă timp în marsupiu sunt cei mai câştigaţi atunci când vine vorba de călătorii, pentru că nu trebuie să îşi facă griji de trecerile de pietoni adaptate pentru cărucioare. Pentru ceilalţi este important ca infrastructura locaţiei vizitate să corespundă acestor cerinţe, de aceea îşi aleg destinaţia de vacanţă şi în funcţie de acest aspect. Oraşele care ne-au atras atenţia dintre cele care s-au îngrijit de cărucioarele părinţilor călători sunt Londra, Copenhaga şi Montreal. Trecerile de pietoni, accesul în staţiile pentru mijloace de transport în comun, intrările în clădiri publice sau în centre comerciale, toate acestea au fost proiectate cu înţelepciune în fiecare dintre cele trei oraşe. De asemenea, faptul că în aceste 3 oraşe alăptatul în public este permis şi agreat, ajută mamele călătoare să nu piardă mult timp pentru căutarea spaţiilor special amenajate. La fel de uşor va fi şi în privinţa schimbatului de scutece, întrucât în cele mai multe dintre centrele comerciale sau clădirile publice din aceste oraşe există locuri pentru operaţiunea favorită a proaspeţilor părinţi.

Preţul mediu pentru o noapte într-o cameră triplă de hotel de 3 sau 4 stele:
Londra – 251 €
Copenhaga – 220 €
Montreal – 215 €

Top 3 destinaţii cu parcuri acvatice impresionante

Dacă şi părinţii şi copiii au acumulat suficientă experienţă, vacanţele ideale încep să conţină din ce în ce mai multă adrenalină şi sesiuni tot mai lungi de înot sau sporturi acvatice. Această combinaţie este foarte uşor de găsit într-un parc acvatic, iar distracţia este şi mai mare dacă totul este conceput în aşa fel încât toată lumea să se simtă în siguranţă.

Spaţiile special amenajate în funcţie de vârstă contribuie în acelaşi timp la relaxarea părinţilor şi la distracţia copiilor, prin urmare destinaţiile în care se găsesc parcuri acvatice devin tot mai populare, în special în perioada vacanţei de vară.

1. Dubai

Oraşul eclectic din Orientul Mijlociu deţine numeroase recorduri mondiale pentru diferite realizări arhitecturale sau de infrastructură, dar oferă suficiente motive de bucurie şi copiilor. Parcurile acvatice şi/sau tematice asigură distracţia copiilor de vârste (sau înălţimi) diferite şi relaxarea părinţilor ştiind că totul se petrece în deplină siguranţă. Wild Wadi Waterpark şi Laguna Waterpark sunt specializate pe divertismentul specific parcurilor acvatice, activităţile disponibile în Motiongate Dubai sunt strâns legate de cele mai celebre filme de animaţie, iar Legoland Dubai nu mai are nevoie de prezentare.

2. Innsbruck

Părinţii care adoră traseele montane vor putea să îşi mulţumească pe deplin copiii care adoră jocurile acvatice dacă aleg ca destinaţie de vacanţă oraşul din vestul Austriei. Area 47, cel mai mare parc de distracţii în aer liber din Austria oferă o multitudine de opţiuni întregii familii dornice de aventură, fie ea acvatică sau cu focus mai degrabă montan. Din categoria valorii adăugate ar fi de menţionat şi faptul că la o distanţă de doar 80 km se află renumitul castel Neuschwanstein, modelul de inspiraţie al creatorilor Disney.

3. Tenerife

Pe lângă multitudinea de plaje şi Parcul Naţional Teide, insula spaniolă se bucură de un parc tematic cu specific Thailandez care asigură distracţia tuturor membrilor familiei prin bogăţia de atracţii acvatice. După o zi petrecută în Siam Park turiştii se pot relaxa pe plaja Siam, totul în prezenţa vulcanului Teide care va umple fiecare fotografie de vacanţă.

Preţul mediu pentru o noapte într-o cameră triplă de hotel de 3 sau 4 stele:
Dubai – 126 €
Innsbruck – 156 €
Tenerife – 130 €

Tips & Tricks
– Internetul poate salva multe situaţii neprevăzute sau poate aduce un plus de confort părinţilor călători. Site-ul wifispc.com adună reţelele publice wifi, pentru a asigura conexiunea constantă a călătorilor.
– Unele oraşe (Tokyo, de exemplu) dispun de aplicaţii customizate pentru părinţi, cum ar fi Mamapapamap, care ajută în găsirea celui mai apropiat spaţiu amenajat pentru schimbatul scutecelor.
– Puteţi precomanda taxiuri cu scaune speciale pentru copii, iar siguranţa este întotdeauna cea mai importantă.
– Există numeroase aplicaţii sau site-uri prin care se poate găsi un baby-sitter (de exemplu Yoopies pentru Marea Britanie) care poate ajuta părinţii să se bucure de câteva ore de vacanţă fără griji.
– Cele mai multe staţiuni turistice se bucură de hoteluri şi restaurante cu facilităţi pentru copii sau plaje destinate lor, pentru a spori confortul părinţilor.