Cele mai bune filme de poker

Apropo.ro / 29.07.2021, 16:20
Cele mai bune filme de poker

Deși unele sondaje se raportează la toate filmele, consider că cel mai important criteriu în alcătuirea unui clasament a celor mai bune filme este genul. Este de la sine înțeles că filmele au succes datorită genului pe care îl au. Așa cum Titanic sau The Notebook sunt considerate cele mai bune filme romantice, sau cum The Godfather este unul din cele mai bune filme polițiste, despre filmul Rounders se spune că este cel mai bun film de poker din istorie.

Pokerul se află, fără îndoială, printre cele mai iubite și practicate activități recreative și tot odată dramatice din lume, unii oameni ajungând chiar să clădească o carieră din poker. Se joacă în reședințe private, în cazinouri elegante și chiar și online.

Regulile unui joc de poker sunt simple indiferent de tipul de poker despre care vorbim. Fie că este Texas Holdem Poker, 7 Card Stud sau chiar 5 Card Draw, jocul de poker este câștigat de cel care are o mână mai bună. Totuși, deși majoritatea cred că pokerul se bazează în mare măsură pe noroc, există și o mulțime de abilități precum concentrarea, rezistența, memoria, controlul emoțional, strategia sau conștiința de sine, pe care jucătorul trebuie să le dobândească. Oare din aceste aspecte să provină efectul dramatic al pokerului? Sau poate că acest efect este oferit de senzațiile și adrenalina create de situațiile de risc. Cert este că genul dramatic a fost întotdeauna preferat de către producătorii de filme. În plus, luxul cazinourilor, curiozitatea de a afla cine este învingător și conștientizarea faptului că pot exista câștiguri reale din poker atrag vizionările și transformă aceste filme în filme de succes.

Iată mai jos care sunt considerate cele mai bune filme de poker:

  1. Rounders (1998)

Fiind primul film care a făcut referiri serioase la tipul Texas Hold’em poker, Rounders prezintă povestea unui tânăr simplu care visa să ajungă jucător profesionist de poker și să-și încerce norocul în Las Vegas.

Acest film merită vizionat deoarece abordează și alte teme importante precum prietenia, loialitatea și importanța încrederii în sine. În plus, scena finală reprezintă reconstituirea mâinii finale de la Main Eventul World Series of Poker din anul 1988, dintre Erik Seidel și Johnny Chan iar datorită acestei scene,  popularitatea pokerului a crescut în rândul oamenilor. 

  1. The Cincinnati Kid (1965)

Este unul din cele mai vechi filme de poker și face referire la 5 Card Stud poker, o variantă care nu mai este atât de populară. Cincinnati Kid este un personaj unic în istoria pokerului datorită celei mai emblematice scene în care câștigă din doar o singură mână de poker, descriind, fără efort, natura pokerului.

  1. All In: The Poker Movie (2009)

All In: The Poker Movie este un film documentar captivant care ilustrează povestea industriei de miliarde de dolari a pokerului de la originile sale și care detaliază modul în care pokerul a devenit unul dintre cele mai iubite activități din lume. Fețe importante din industrie precum Chris Ferguson, Daniel Negreanu, Antonio Esfandiari, Phil Hellmuth, Phil Laak se află în acest documentar.

  1. High Roller: The Stu Ungar Story (2003)

Stu Ungar era considerat de mulți drept unul dintre cei mai buni jucători care au trăit vreodată având în palmares cinci brățări World Series of Poker, fiind și cel mai tânăr câștigător la World Series of Poker Main Event. Totuși, cariera lui s-a oprit brusc din cauza faptului că a murit la vârsta de 45 de ani iar filmul arată povestea lui de viață.

  1. Molly’s Game (2017)

Filmul prezintă povestea reală a lui Molly Bloom sau „Poker Queen”, femeia care a condus jocuri private de poker cu mize foarte mari timp de 10 ani. Acest lucru era ilegal însă printre clientela ei se numărau oameni celebri, vedete sportive, antreprenori, jucători profesioniști și chiar mafia rusă.

  1. California Split (1974)

Personajele principale se întâlnesc într-un joc de poker și decid să urmeze o viață de jucători profesioniști în anii 1970 în America. Acest film de poker arată modul în care viața poate deveni una degenerată deoarece personajele intră în numeroase situații interesante și contracarează multe obstacole în drumul către practicarea de jocuri de noroc. Ar putea părea distractiv la început însă un astfel de stil de viață necesită multe sacrificii și poate deveni rapid un coșmar.

  1. The Grand (2007)

The Grand este un film de poker de comedie care expune ideea cum că un singur turneu poate schimba întreaga viață a cuiva și oricine poate câștiga într-un singur eveniment de poker.

  1. Finder’s Fee (2001)

Filmul este o descriere a modului în care lăcomia otrăvește sufletele oamenilor buni și îi transformă în monștri.

  1. Luna’s Game (2001)

Luna urmează urmele tatălui ei ca jucător profesionist de poker și merge pe urmele celui care i-a ucis tatăl și joacă cu el.

  1. Maverick (1994)

Spre deosebire de restul filmelor de pe această listă, Maverick este un filmul care se poate viziona și de către cei mai puțin interesați de poker deoarece este o comedie de acțiune bună, cu elemente de jocuri de noroc.

Așadar, pokerul are o lungă tradiție de a fi folosit ca subiect în filme pentru că are un  efect dramatic iar în plus față de a prezenta jocul în sine, aceste filme oferă spectatorilor un sentiment de apartenență la o cultură, la un fenomen global, devenit rapid o industrie foarte profitabilă.