Cele mai bune noi tehnologii

Apropo.ro / 24.03.2004, 12:39
Cele mai bune noi tehnologii
Qovia a dezvoltat o tehnologie care ajuta retelele voice over IP sa functioneze eficient, Kanguru Solutions a construit un dispozitivit miniatural care sa blocheze hard drive-urile computerelor, iar Dell a socat industria oferind Gigabit Ethernet la preturi fara precedent. Aceste

Qovia a dezvoltat o tehnologie care ajuta retelele voice over IP sa functioneze eficient, Kanguru Solutions a construit un dispozitivit miniatural care sa blocheze hard drive-urile computerelor, iar Dell a socat industria oferind Gigabit Ethernet la preturi fara precedent.

Aceste trei noi solutii se afla printre cei 13 castigatori ai Best New Technology Awards, acordate in cadrul targului IT FOSE 2004, care se desfasoara intre 23-25 martie la Washington. Targul da posibilitatea integratorilor, resellerilor si managerilor IT guvernamentali de a lua cunostinta despre noi solutii tehnologice.

Au fost nominalizate pentru aceste premii 126 de produse, incluse in 10 categorii tehnologice, de la computere handheld pana la sisteme software enterprise.

Dupa analizare au fost stabiliti 39 de finalisti. Intre castigatori si finalisti apar produse care prezinta o importanta majora pentru administratie, de la voice over IP si arhitecturi enterprise pana la securitatea datelor si performanta retelelor.

Voice over IP

Tehnologia care permite utilizarea retelelor de date pentru efectuarea de apeluri telefonice este tot mai mult acceptata. VoIP are potentialul de a simplifica infrastructurile si de a economisi sume considerabile de bani. Dar o retea VoIP este totusi o retea cu servere, routere, software si tot atatea motive de esec.

Imediat ce companii precum Hewlett-Packard si IBM au dezvoltat solutii pentru gestionarea retelelor de date, compania Qovia a creat un software pentru gestionarea retelelor VoIP. Aceasta idee innovativa a castigat premiul pentru cel mai bun produs prezentat in cadrul targului si cel mai bun software enterprise. Traficul de voce printr-o retea necesita o abordare mai minutioasa pentru monitorizarea retelei, deoarece intarzierile pot afecta calitatea vocii. Utilizand uneltele software create de Qovia, entitatile guvernamentale pot imbunatati calitatea retelelor VoIP.

Securitatea datelor

Doua produse de la Kanguru Solutions aduc securitatea datelor la nivel miniatural.

Kanguru Wizard, castigatorul hardware la categoria produselor de securitate si Kanguru Encryptor, finalist la aceeasi categorie, reprezinta doua produse esentiale pentru blocarea hard drive-urilor. Cu Wizard utilizatorii pot crea hard drive-uri virtuale criptate, de pana la 2GB. Nimeni nu poate accesa aceste drive-uri, sau chiar sa le detecteze, fara a introduce cheia Wizard in portul USB al sistemului. Agentiile cu sisteme desktop shared pot securiza un hard drive pentru utilizatorii multipli.

Encryptor este o solutie care cripteaza un intreg hard disk, astfel incat nimeni sa nu poata accesa continutul acestuia. Encryptor-ul se conecteaza la hard discul intern si la placa de baza prin cabluri IDE. Acesta cripteaza hard discul in timp real astfel incat nimeni nu poate citi datele fara a introduce o cheie de acces in Encryptor. Aceste doua produse sunt ideale pentru hard discurile portabile, adaugandu-le un plus de securitate.

O securitate sporita este necesara si pentru computerele portabile. Compania MPC Computers LLC a incorporat o tehnologie in notebook-urile sale, astfel incat doar utilizatorii autorizati le pot folosi.

TransPort T3000, castigator la categoria computerelor portabile, este primul din linia sa care include un smart-card reader integrat. Acesta se adauga unui scanner biometric de citire a amprentei digitale.

Performanta retelelor

Retelele guvernamentale continua sa se dezvolte. Noi capacitati precum Web conferencing imping aplicatiile high-bandwidth catre sistemele desktop. Gigabit Ethernet este un element important pentru performanta retelelor. Dar potrivit Dell, putine organizatii isi permit switch-uri Gigabit Ethernet. Seria de switch-uri Gigabit Ethernet Power-Connect 2600, produse de Dell, a castigat premiul pentru cel mai bun produs hardware, in mare parte pentru pretul sau scazut: un switch cu opt porturi costa 179$, in timp ce unul cu 24 porturi ajunge pana la 429$, aproape 18$ per port. O firma de cercetare a estimat anterior costul mediu per port pentru gigabit Ethernet ca fiind mai mult de 100$.

Analistii considera ca switch-urile acestea se vor adresa companiilor mici si mijlocii care doresc sa furnizeze Gigabit Ethernet pentru desktopuri.

Sursa: www.bignewsnetwork.com , preluat de SmartNews.

Pentru comentarii si sugestii, scrie in Forumul Software & Hardware.