Cele mai ciudate 10 fobii ale celebrităților

De: Marian Andrei / 10.06.2014, 12:00
Văzută din exterior, lumea celebrităților este extraordinară: au bani, un stil de viață spectaculos, sunt adulați de fani. Ceea ce multă lume nu știe, este că, la fel ca și oamenii obișnuiți, și celebritățile au temerile lor. Și nu vorbim aici de cele normale, cum ar fi teama de cutremure, șerpi sau de eșecuri, ci de cele mai deosebite.

Campion la fobiile normale este Woody Allen. Citind lista temerilor sale, pentru care a urmat peste 40 de ani ședințe de psihanaliză, ajungem să ne mirăm cum de mai ieșea din casă: îi este sau i-a fost de-a lungul timpului frică de cancer, insecte, lumina soarelui, câini, cerbi, alomerațiile de oameni, înălțimi sau copii.

Însă Woody Allen nu este singur pe lista celebrităților „fricoase”. Lui Matt Daemon îi este frică de șerpi, Jennifer Love Hewitt nu folosește lifturile pentru că are o teamă organică față de ele, Britney Spears este înspăimântată de reptile iar Johnny Depp de… clowni.

Însă, așa cum am mai spus, acestea sunt temeri obișnuite, așa că vă vom prezenta 10 astfel de temeri mai.. ciudate, sau în orice caz neobișnuite.

10. Roger Moore – Îi este frică de arme

Cel mai cunoscut rol al său a fost cel al lui James Bond, chiar dacă în decursul carierei sale a interpretat nenumărate roluri de film sau televiziune.

Din 1973 (Live and let Die) până în 1985 (A View ti Kill), personajul interpretat de Roger Moore s-a luptat cu ticăloși, a sedus o armată de femei și a folosit o mulțime de gadgeturi care i-au ușurat munca de agent secret. 

Cu toate acestea, foarte puțini din fanii săi cunosc că lui Roger Moore îi era frică de arme. În timpul serviciului său în armata britanică după cel de-al doilea război mondial, lui Moore i-a explodat o armă în mână. Din acel moment, actorul a devenit nervos atunci când se găsea în apropierea unei arme, clipind necontrolat atunci când avea una în mână.

9. Lyle Lovett – Frică de vaci

Celebritate? Mult spus! Chiar dacă a jucat în câteva zeci de filme, celebritatea cântărețului și compozitorului de muzică country Lyle Lovett vine mai mult de la căsătoria sa de doi ani de zile cu Julia Ronerts.

Lovett suferă de bovinofobie – teama de vaci. Boala sa s-a declanșat în 2002, atunci când, aflat la ferma unchiului său a fost atacat de un taur care l-a izbit într-un gard și i-a rupt un picior.

8. Carmen Electra – Frică de apă

Tara Leigh Patrick, sau Carmen Electra cum o cunosc fanii, este o actriță și model care și-a câștigat notorietatea în anii ’90, odată cu apariția în Playboy.

Adevăratul succes l-a cunoscut cu rolul din Baywatch, după care a fost model pentru Maxim, FHM și Max Factor.

Celor care au urmărit-o salvănd vieți și alergînd pe plajă (în Baywatch) sau făcând reclamă la costume de baie pe marginea piscinei le va veni foarte greu să creadă că Electra suferă de hidrofobie – teama de apă. 

7. Christina Ricci – Frica de plante

Actrița americană cunoscută pentru rolurile din The Addams Family, Sleepy Hollow și Monster suferă de o teamă ciudată, botanofobia, frica de plante. Mai exact, Ricci se teme de plantele de interior, despre care crede că sunt „murdare” și nu este natural să se afle în casă.

6. Pamela Anderson – Frica de oglinzi

Un alt star al Baywatch, Pamela Andreson a devenit celebră datoritp formelor ei voluptuaoase. Pe lângă idilele cu starurile rock Tommy Lee, Kid Rock și Bret Michaels, actrița este cunoscută ca un activist de seamă pentru drepturile animalelor.

În ceea ce privește subiectul articolului, Anderson este cunoscută ca suferind de spectrofobie – teama de oglinzi, extinsă chiar la teama de a-și vedea imaginea în orice altă suprafață reflectorizantă.

5. Megan Fox – Teama de hârtie

 

 

Popularitatea lui Megan Fox se datorează în mare parte rolului din Transformer, însă aparițiile ei în revistele FHM, Rolling Stone, GQ și Maxim i-au consolidat statutul de sex-simbol.

Vorbind despre fobii, Megan Fox este terifiată de ideea de a manipula orice fel de hârtie care nu este laminată. Se spune despre ea că atunci când citește are lângă ea un pahar cu apă pentru a-și umezi degetele atunci când dă paginile.

4. Billy Bob Thornton – Se teme de obiectele din argint și mobila veche

 

 

Actorul și muzicianul Billy Bob Thornton este cunoscut atât pentru rolurile sale, cum ar fi cele din Sling Blade, Armageddon sau Monster”s Ball, dar și pentru scurta sa căsătorie cu Angelina Jolie.

În ceea ce privește suferințele sale, pe lângă tulburări obsesiv-compulsive, Thornton are ao fobie în ceea ce privește argintăria și mobilierul de epocă.

Referitor la mobilier, Thornton a spus că afirmațiile sunt exagerate, el temându-se doar de antichitățile englezești, franțuzeși și scoțiene folosite de regi și regine.

3. Matthew McConaughey – Frică de rămâne captiv într-un loc și de locurile fără vizibilitate

Cariera de succes a lui Matthew McConaughey este acompaniată de o viață palpitantă, el fiind nominalizat în permanență pe diverse liste la capitolul „sexi” sau „cu multă înfluență”.

Totuși, McConaughey are și el fobii ciudate. Una dintre acestea, cleithrofobia, este teama de a rămâne captiv într-un loc, iar cealaltă este fegată de dorința de a fi în spații largi, fiindu-i teamă de locurile fără vizibilitate (scotomaphobia). Din cauza acestor fobii, el are probleme cu ușile rotative și cu tunelurile.

2. Kyra Sedgwick – Frica de mîncărurile… vorbitoare

Actrița de 48 de ani (Born on the Fourth of July, Secondhand Lions) are una dintre cele mai ciudate fobii: îi este teamă de mâncărurile vorbitoare. Ei bine, Kira părăsește instantyaneu camera atunci când la TV se difuzează reclame care implică legume sau fructe animate, care vorbesc.

1. Oprah Winfrey – Frica de guma de mestecat

Mogul media, producător de emisiuni TV, gazdă de talk-show, actriță – citind aceste descrieri ale faimoasei Oprah, cu greu ți-ai imagina că ar fi genul de om care să interzică guma de mestecat în clădirea in care realiza emisiunile.

Și totuși da, frica ei de guma de mestecat a învins logica.

Se pare că această fobie a căpătat-o în copilărie, atunci când bunica ei, mare consumatoare de gumă de mestecat, obișnuia să o lipească pe cea folosită de mobilă.

În timp, Oprah a început să urască „molfăirea” gumei și modul în care oamenii se joacă cu ea și s-a ajuns la situația absurdă prezentată mai sus.