Cele mai ciudate 10 infracțiuni

Apropo.ro / 16.06.2014, 12:00
Cei mai mulți dintre oameni au momente în care fac lucruri ciudate. Însă unii chiar comit infracțiuni ciudate pentru că nu bani, pentru că sunt sub influența băuturilor alcoolice sau, pur și simplu, pentru că nu au ceva mai bun de făcut.

Dintre cele 10 infracțiuni prezentate mai jos, unele sunt amuzante, altele sunt horror, dar în mod sigur toate sunt reale.

10. Jefuitorul Hipnotic

Jefuitorii sunt considerați, de cele mai multe ori, infractori de rând, dar italianul despre care vă vorbim este departe de a fi un infractor ca toți ceilalți. Comparat cu un magician adevărat, un italian, a cărui identitate nu a fost încă stabilită, reușește să jefuiască bănci fără a folosi vreo armă. Bărbatul își așteaptă liniștit rândul la coadă, îi șoptește casierului „uită-te în ochii mei”, iar apoi îl hipnotizează cu privirea. Casierul îi dă banii, fără să-și dea seama, iar jefuitorul pleacă liniștit. Reprezentanții băncii își dau seama prea târziu de ceea ce s-a întâmplat, iar casierul nu-și aduce aminte momentul în care îi pasează efectiv banii jefuitorului. Poliția italiană a pornit o anchetă încă din 2008, dar nici până acum nu s-a stabilit identitatea jefuitorului.

9. Actorul care a adormit în camera copilului

Robert Downey Jr. este considerat unul dintre cei mai buni actori de la Hollywood, dar în 1996 a trecut printr-un moment extrem de bizar. Aflat sub influența drogurilor, Downey Jr. a confundat casa sa cu cea a unor vecini, a intrat în ea și a adormit în camera copilului. Vecinii lăsaseră ușa dechisă, pentru a se bucura de briză, și nu și-au dat seama când actorul a intrat în casa lor. Mama copilului a suferit un șoc în momentul în care a vrut să-și ducă fetița la culcare și l-a găsit pe Downey Jr. întins în patul acesteia. Condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru pătrundere prin efracție și consum de stupefiante, Downey Jr. a ajuns în cele din urmă după gratii pentru că a încălcat regulile supravegherii.

8. A vrut să se bage singur în închisoare

În 2010, afectat de moartea mamei sale, James Merrill DeVore s-a lăsat pradă consumului de băuturi alcoolice și marijuana până în momentul în care a vrut să se interneze într-o clinică de dezintoxicare. Însă James își pierduse mințile într-atât de tare încât a confundat clinica cu închisoarea locală. A vrut să se interneze în pușcărie intrând pe poarta din față însă, evident, paznicii nu l-au lăsat. În acel moment, James a „atacat” prin spate. A escalat un gard înalt și a sărit peste sârma ghimpată. Reprezentanții închisorii s-au sesizat imediat și l-au reținut. Acuzat de pătrundere prin efracție și ultraj, James a fost internat într-un centru pentru cei cu afecțiuni mentale și nu a apucat să vadă interiorul unei închisori.

7. Îl fură pe Iisus din ieslea de Crăciun

Știți statuetele care-l arată pe Iisus mic în ieslele create special de Crăciun? Credeți sau nu sunt printre cele mai furate obiecte din lume. Indiferent de materialele din care sunt făcute, statuetele cu Iisus sunt în mare pericol de Crăciun. De cele mai multe ori sunt furate pentru amuzament, dar proprietarii sigur nu au de ce să râdă. Situația a atins un asemenea nivel încât multe bisericii ascund sisteme GPS în statuete pentru a le recupera cât mai rapid. În 2008, o companie de profil s-a oferit să cedeze, gratis, mai multe sisteme GPS și camere de supraveghere pentru a ajuta bisericile să-și protejeze statuetele.

6. Infractorul Cățărător

Alain Robert, Spiderman al Franței, este un infractor și este foarte mândru de asta. Robert escaladează clădiri foarte înalte, fără dispozitive de susținere. De multe ori este arestat pentru că nu are autorizație pentru escaladarea clădirilor. Iar în alte dăți escaladează clădirile doar în scopuri comerciale. Robert a escaladat cele mai cunoscute clădiri din lume, de la Turnul Eiffel și Opera din Sydney până la Empire State Building și New York Times Building.

5. A furat un tanc și a plecat la plimbare cu el

În 1995, Shawn Nelson, un instalator de 34 de ani, a furat un tanc care aparținea Gărzii Naționale San Diego. Din fericire tancul nu avea muniție și nicio persoană nu a fost rănită, dar Nelson a produs numeroase pagube în plimbarea sa făcută pe o autostradă locală. Shawn a distrus 40 de mașini și a pus la pământ numeroși stâlpi, lăsând fără curent mai mult de 5.000 de oameni. Tancul a rămas blocat sub un pod, moment în care patru ofițeri de poliție au sărit pentru a-l reține pe Nelson. Acesta a avut un comportament violent și a vrut să-i atace pe oamenii legii, fiind împușcat mortal.

4. Hoții de airbag-uri

Deși pare ciudat, furturile de airbag sunt în floare, cel puțin în SUA. Un dispozitiv airbag este extrem de scump, în jur de 1.000 de dolari bucata, dar poate fi îndepărtat dintr-o mașină în mai puțin de două minute. Așa se face că, în SUA, anual se fură în jur de 50.000 de dispozitive airbag în valoare totală de peste 50 de milioane de dolari. S-a ajuns la un asemenea nivel încât un dispozitiv airbag ajunge să coste dublu pe piața neagră, iar reprezentanții mai multor service-uri au fost acuzați că au furat dispozitivele airbag ale unor clienți în momentul în care mașinile acestora erau în reparații.

3. Infractorii cu laxative

De obicei aceste infracțiuni apar în cadrul liceelor și facultăților. Diferiți elevi sau studenți vor să se răzbune pe profesorii lor, cu câteva zile sau luni înainte de absolvire, și le oferă dulciuri cu laxative în ele, sub formă de glumă nesărată. De cele mai multe ori se trece peste incident fără probleme, într-un fel sau altul. Au existat însă și cazuri în care profesorii au ajuns la spital, din cauza laxativelor. Trebuie reținut că în aceste situații elevii sau studenții riscă ani grei de închisoare pentru vătămare. Pe lângă faptul că absolvirea este pusă sub un mare semn de întrebare.

2. Colecția de cadavre

Mulți oameni au fost acuzați de mutilare de cadavre, dar Ray Brent Marsh, angajat al crematoriului din orășelul american Noble, reprezintă un caz aparte. Marsh făcuse o pasiune atât de mare pentru cadavre încât le consideră opere de artă, așa că, în loc să le ardă, le depozita în hambare, unul peste altul, și le lăsa să se descompună. Pentru a-și acoperi urmele, Marsh oferea clienților urne în care era praf de ciment, în loc de urne că rămășițele rudelor sau prietenilor. Polițiștii au descoperit 334 de cadavre în curtea sau în apropiere de casa lui Marsh, iar acesta și-a recunocut vinovăția pentru comiterea a 787 de infracțiuni. A fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare și alți 75 de ani de închisoare cu suspendare.

1.    Hoțul maimuță

Un texan a vrut să dea lovitura în 2009, când și-a propus să fure mai multe plante exotice cu ajutorul unei maimuțe. Bărbatul și-a dresat maimuța să fure dintr-o instituție cu plante exotice și pentru că descoperise o intrare de numai 70 de centimetri înălțime. Totuși, ideea texanului nu s-a dovedit a fi una potrivită, el fiind prins rapid în baza imaginilor de pe camerele de filmat și a urmelor lăsate de maimuță. Iar animăluțul nu reușise să fure decât 40 de plante în valoare totală de 300 de dolari.