Cele mai ciudate 25 de moduri de a da colțul

De: Marian Andrei / 08.05.2014, 14:00
Soarta este uneori ironică, dar și necruțătoare, iar viața ne dă suficient de multe exemple în acest sens: să mori ucis de propria invenție sau de inamicul pe care l-ai omorât cu puțin timp înainte sunt doar două exemple. Iată, în continuare, 25 de astfel de decese petrecute in circumstanțe care ar fi hilare dacă nu ar fi tragice.

25. Supradoză de suc de morcovi – Basil Brown, în 1974

 În 1974, Basil Brown, un susținător înrăit al mâncărurilor sănătoase, a murit după ce a băut prea mult suc de morcovi.

24. Lovit de o mașină de tuns iarba 

În 1979, în pauza unui meci de fotbal, John Bowen a fost lovit de o mașină de tuns iarba care, din motive necunoscute, și-a luat zborul.

23. Cădere de la etaj

În 1993, Gary Goy a căzut de la etajul 24 al unei clădiri în timpul încercării de a arăta unui grup de vizitatori că geamul este incasabil. Sticla era, într-adevăr, incasabilă, însă s-a desprins din rama geamului iar Goy a căzut în gol.

22. Accident cu Segway-ul

În 2010, Jimi Heselden, înventatorul Segway-ului a căzut de pe un deal în timp ce se plimba cu invenția sa.

21. A lansat, din greșeală, o rachetă împotriva sa

În 1942, 32 de membri ai echipajului navei britanice HMS Trinidad și-au pierdut viața după ce o rachetă lansată de pe navă, a descris un arc de cerc și a lovit-o. Cauza se pare că a fost o defecțiune a sistemului de ghidare al rachetei.

20. A murit citindu-și necrologul

Probabil șocat de ceea ce era scris în necrologul său, Marcus Garvey a murit, în 1940, citindu-l.

19. A murit in urma unei mușcături a unei maimuțe domesticite – Alexander I al Greciei, în 1920

18. S-a împușcat singur

În 1871, Clement Vallandigham, un politician american, s-a împușcat singur în abdomen încercând să arate juriului, în timp ce pleda într-un caz de omucidere, că victima s-a fi putut împușca singură.

17. Zdrobit de o ghiulea

În 1794, John Kendrick a fost zdrobit de o ghiulea după tragerea unei salve de tun în onoarea abilității lui de a se feri de moarte în bătălie.

16. A măncat până a murit

În timpul unui dineu oferit în onoarea sa, Julien Offray de La Mettrie a mâncat atât de mult încât a murit.

15. A murit din cauza unui inamic mort

În 892, vikingul Sigurd the Mighty din Orkney s-a tăiat în dinții unui inamic pe care îl decapitase. atârnând craniul de șaua calului. Infecția care a urmat i-a fost fatală.

14. Bătut de moarte cu propriul picior de lemn

În 1649, Sir Arthur Aston, soldat profesionist, a fost omorât de soldații lui Oliver Cromwell, fiindu-i zdrobit capul cu propriul picior de lemn.

13. A murit de foame în propria casă

În 1947, Homer Collyer nu a mai putut ieși din casă din cauza multitudinii de lucruri strânse. Din cauza faptului că era orb, Collyer nu a mai putut găsi ieșirea și a murit de foame.

12. Primul om omorât de un robot

În 1979, Robert Williams a devenit primul om omorât de un robot după ce brațul unui robot industrial, în greutate de o tonă. a căzut peste el.

11. Atac de cord

În 1958, actorul Gareth Jones juca într-o piesă rolul unui personaj care trebuia să facă un atac de cord. Din păcate, se pare că Jones și-a jucat prea bine rolul, el făcând atac de cord în realitate.

10. Sufocat de admiratori

În anul 620 î.e.n., Draco, primul legiuitor al Atenei, a murit în timpul unei manifestări tradiționale de susținere. „Fanii” săi au aruncat atâtea pălării, mantale și alte obiecte de îmbrăcăminte asupra lui, încât a murit sufocat.

9. Otrăvit cu mercur

Qin Shi Huang, primul împărat al Chinei, a murit în anul 210 î.e.n., intoxicat cu mercur, în urma credinței că pastilele cu această substanță îi vor aduce viața veșnică.

8. Omorât de propria barbă

Austriacul Hans Steininger a devenit faimos pentru lungimea bărbii sale, care atingea 1,5 metri. Totuși, celebra barbă i-a adus și moartea, în 1567, după ce a călcat din greșeală pe ea, a căzut și și-a rupt gâtul.

7. Omorât de un cocoș de luptă

În 2011, Jose Luis Ochoa a fost înjunghiat în picior de cuțitul atașat unui cocoș de luptă. Rana a fost atât de gravă încât Ochoa a murit la spital, două ore mai târziu.

6. Omorât de gândaci

La scurt timp după ce a câștigat un concurs de mancat gândaci vii (care avea ca premiu un piton), americanul Edward Archbold a murit asfixiat de conținutul propriului stomac. 

5. Injectată cu supă

Nepriceperea unei asistente i-a fost fatală braziliencei Ilda Vitor Maciel, in 2012. În loc să-i administreze supa prin tubul special de hrănire, asistenta i-a injectat-o intravenos.

4. Zdrobit de o vacă 

O bovină de aproape o tonă care a căzut prin acoperiș l-a strivit mortal pe fermierul de 45 de ani Joao Maria de Souza din orașul brazilian Caratinga, în timp ce acesta dormea în patul său.

3. Ucis de dorința de a deveni astronaut

Wang Hu, un oficial chinez din timpul dinastiei Ming (secolul al XVI-lea) și-a dorit să fie primul astronaut. Din nefericre pentru el, sistemul de propulsie ales (un scaun propulsat de 47 de rachete) nu a funcționat conform planurilor sale iar Hu a murit în explozie.

2. A sărit de pe turnul Eiffel fără parașută

Pe 4 februarie 1912, croitorul francez de origine austriacă Franz Reichelt s-a urcat în vârful Turnului Eiffel pentru a testa noua sa invenție, parașuta. Reichelt le spusese autorităților că testul va fi făcut cu ajutorul unui manechin dar, ajuns sus, croitorul a anunțat că va face el însuși testul. Din păcate pentru el, parașuta nu a funcționat.

1. S-a înecat la petrecere de salvamari

După încheierea unei petreceri organizată, în 1985, de salvamarii din New Orleans pentru a sărbători primul lor sezon fără victime, pe fundul piscinei a fost decoperit corpul lui Jerome Moody.  Moody nu era salvamar, însă în timpul petrecerii erau de serviciu patru salvamari.

Tags: