Cele mai ciudate boli psihice de care orice poate suferi!

De: Nicoleta Nicolae / 27.08.2015, 14:09

Cele mai ciudate boli psihice de care orice poate suferi!
Unele boli ale sistemului nervos sunt atât de stranii, încât este greu de crezut că pot exista. Iată unele dintre cele mai bizare afecţiuni mentale!

Sinestezia
Imaginează-ţi cum ar fi să vezi sunete şi să auzi culori. Ei bine, chiar există oameni care au o boală a sistemului nervos care se manifesta astfel. Totuşi, ea nu este considerată periculoasă şi, în unele cazuri, cei care se confruntă cu ea o pot transforma în artă. Şe ştie, de exemplu, că Lady Gaga sau Pharrel Williams suferă de sinestezie şi totuţi această condiţie pare să îi fi ajutat în carieră.

Abulomania: incapacitatea de a lua o decizie

Deşi este normal ca în faţa unor decizii dificile să ai ezitări şi să te răzgândeşti de câteva ori, există pe lume o boală psihică care duce indecizia la extrem. Cei care suferă de această manie sunt normali din toate punctele de vedere, însă în momentul când trebuie să aleagă între mai multe opţiuni, pur şi simplu sunt incapacitaţi până în punctul în care le este foarte greu să revină la normal. Pentru unii suferinzi, este imposibil până şi să se decidă dacă să meargă la o plimbare sau nu.

Tulburarea de anxietate indusă de cafea
Poate că ai mai auzit că băuturile cu cofeina îţi pot induce anxietate şi sunt foarte mulţi aceia care sufera de aceasta afecţiune a sistemului nervos. Dacă consumi în fiecare zi câteva căni de cafea şi ai observat că te simţi tot mai stresat şi mai obosit, redu cantitatea şi vei vedea cum ţi se schimba şi dispoziţia.

Autofagia

Terifiant, dar cei care sufera de autofagie simt o nevoie incontrolabilă de a mânca părţi din propriul lor corp, de multe ori muşcând şi mestecând impulsiv din ceea ce se poate. Partea şi mai terifiantă este că sunt mulţi oameni care suferă de o formă uşoară a acestei boli – cei care îşi rod unghiile şi pieliţele.

Sindromul Taijin Kyofusho

Sindromul Taijin Kyofusho constă în teama incapacitantă faţă de interacţiunea socială, din cauza temerii că totul va merge rău. Oamenii care suferă de această ciudată afecţiune sunt tot timpul exagerat de atenţi la orice detaliu care îi priveşte şi care ar putea să le aducă o bilă neagră din partea celorlalţi.

Erotomania
O boala psihica foarte ciudata este aceea în care o persoană este ferm convinsă că altcineva este îndrăgostit de ea şi de obicei este vorba despre cineva cu un statut social mult mai înalt (de exemplu, o celebritate). Această iluzie este foarte greu de distrus şi chiar dacă se dovedeşte în nenumărate rânduri că este o idee absurdă, persoana afectată va continua să creadă în ea.

Misofonia
Ti se întâmplă să te enervezi cumplit dacă mănâncă cineva un măr lânga tine sau pur şi simplu când îi auzi pe alţii mestecând? Această iritare este de fapt simptomul unei afecţiuni mentale şi are şi un nume în lumea medicala: misofonie. Ea se manifestă în unele cazuri inclusiv când persoana afectată aude pe cineva respirând.