Cele mai ciudate „chinezarii” de la Olimpiada din Beijing

Apropo.ro / 13.08.2008, 15:32
Dupa mult laudata festivitate de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing au iesit la suprafata si cateva dintre ciudateniile care au contribuit decisiv la inserarea unei imagini apropiate de "perfectiune" in randul spectatorilor.

Dupa mult laudata festivitate de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing au iesit la suprafata si cateva dintre ciudateniile care au contribuit decisiv la inserarea unei imagini apropiate de "perfectiune" in randul spectatorilor.

Apropo.ro a intocmit un clasament al celor mai ciudate intamplari petrecute la festivitatea de deschidere, cu mentiunea ca in zilele urmatoare ar putea iesi la iveala si alte lucruri prelucrate in "stil chinezesc" din timpul ceremoniei.

1. Spectacolul de artificii a fost generat pe calculator pentru transmisia TV

Impresionantul foc de artificii de la debutul Jocurilor Olimpice de Vara de la Beijing a fost realizat cu ajutorul unor imagini generate pe computer si montate apoi pe imaginea reala,

2. Fetita care a intonat "Oda patriei" a facut playback

Chinezii ne-au pacalit si la partea audio, fetita chineza care a intonat "Oda patriei" la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing facand playback pe alta voce, adevarata cantareata nefiind atat de draguta pentru a reprezenta China, a recunoscut directorul muzical al spectacolului.

3. Aparitia unui ecran albastru de eroare a unui computer (blue screen of death) in zona acoperisului stadionului

In timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor olimpice, timp de mai mult de o ora, in zona acoperisului a fost prezenta o proiectie a unui ecran albastru (BSOD). Mai multe site-uri au prezentat imagini ale acestui fapt. Cea mai interesanta imagine este cea a lui Li Ning care se indrepta spre locul unde trebuia sa aprinda torta olimpica trecand prin dreptul acelei proiectii.

4. Organizatorii au angajat spectatori pentru a popula tribunele goale

Desi toate biletele au fost vandute de catre organizatori, la unele probe spectatorii "au uitat" sa vina.

Pentru ca oamenii care urmaresc la TV evenimentele olimpice sa nu remarce tribunele goale, au fost angajati voluntari speciali, imbracati in tricouri galbene, pentru a umple golurile.

Factorii care au condus la lipsa de specatatori sunt caldura si umiditatea excesiva, la care se adauga si ploaia cazuta in ultimele zile in Beijing.

Daca ai aflat si alte "chestii ciudate" despre Olimpiada de la Beijing scrie-ne aici