Cele mai ciudate lucruri vândute pentru sume fabuloase!

De: Dragos Tanase / 07.05.2014, 11:00
A fost odată un tip pe nume Joe! El a considerat că tatuajele sunt "cool", dar și... profitabile. Deci, s-a decis să-și ofere trupul ca spațiu publicitar și a postat un anunț pe eBay, pentru a deveni spațiu creativ pentru orice doritor de reclamă live.

Astfel, a marșat site-ul SaveMartha.com, un site care milita pentru eliberarea din închisoare a celebrei Martha Stewart, femeie de afaceri, scriitoare, vedetă TV și profesoară de modelling. Ei au cumpărat o bucată de piele, pentru suma de 510 dolari și au tatuat anunțul lor colorat umanitar, prin care se cerea eliberarea acesteia.

Joe a mers mai departe și, datorită banilor care s-au adunat în contul său, a creat site-ul LivingAdSpace.com, care, însă, acum nu mai e disponibil.

Se poate și mai ciudat de atât? Da, se poate! Într-o lume unde puteți vinde aproape orice online, trebuie să vă întrebați unde se termină inteligența și începe neobișnuitul. Orașe întregi au postat pe eBay , chiar lângă anunțurile proprietarilor de țigări vechi și de bucăți antice de săpun.

Fie că se urmărește strângerea de fonduri pentru o cauză umanitară, fie că cineva vrea să dețină un lucru mai puțin obișnuit, tone de lucruri ciudate s-au vândut, online sau cu ajutorul licitațiilor.

Oamenii sunt în căutarea de elemente aleatorii care se pot transforma în bani, datorită proprietarilor care le dețin sau care seamănă cu acele lucruri. Aceste descoperiri au dus la unele achiziții scandaloase, scumpe și neobișnuite, în întreaga lume.

Ești curios să știi ce vânzări bizare au făcut istorie? O căpșună care arată ca Ashton Kutcher s-ar putea transforma în mii de dolari, iar o unghie tăiată de la piciorul unui personaj celebru poate atrage privirea unui bogătaș și apoi banii acestuia.

Dacă vrei să înțelegi mai bine ce lucruri ciudate pot produce bani, când sunt vândute, vezi aceste 5 exemple care te pot inspira:

1) Mici părți din celebrități

Nicio celebritate n-a fost vândută online, dar cu siguranță au fost licitate părți din ele. Elvis Presley este una din multele celebrități al căror păr a adus mii și sute de dolari, printre ei fiind și John Lennon, Beethoven sau Justin Bieber. Pletele faimoase ale lui Elvis au fost vândute, de mai mult ori, la licitații, una dintre ele fiind online, la un preț combinat de aproximativ 120.000 dolari!

O altă licitație bizară a fost în 2006, când actorul canadian William Shatner (căpitanul Kirk din „Star Trek”) a avut o piatră la rinichi, pe care a licitat-o online, pe site-ul GoldenPalace.com, în scopuri caritabile. Evident, după ce a fost îndepărtată chirurgical. Banii obținuți, adică 20.000 de dolari, au fost donați organizației caritabile Habitat for Humanity.

Scarlett Johansson

                                                                                                                  Scarlett Johansson

O altă licitație neobișnuită, dar incredibil de dezgustătoare, aparține lui Scarlett Johansson. Noroc că s-a transformat într-o donație de caritate. Atunci, în 2008, actrița a fost invitată de Jay Leno în studioul emisiunii The Tonight Show. Și cum vedeta era răcită și a început să strănute, Jay Leno i-a oferit amabil un șervețel. Acel șervețel, cu semnătură și cu tot cu microbi, s-a vândut pe eBay pentru suma de 5.300 de dolari, în cadrul unei licitații de caritate pentru USA Harvest.

2) Alte persoane

Încă o dată, nicio persoană n-a fost vândută sau… cam așa ceva. O licitație din 2008 a creat, cu siguranță, un pic de confuzie.

Britanicul Ian Usher (48 de ani) a fost părăsit de soție, în 2006. Dezamăgit, doi ani mai târziu, el a vrut să uite complet de vechea sa viața și și-a scos la licitație pe eBay atât averea, cât și slujba. Povestea lui Ian Usher a ținut prima pagină a multor publicații internaționale, în 2008.

La un moment dat, cineva a oferit 1 milion de lire sterline pentru tot ce avea britanicul, mutat la acel moment în Australia. Din păcate, însă, cel care promitea fabuloasa sumă era un puști sărac de doar 15 ani. Nici ceilalți 15 care au dorit să cumpere viața lui Ian nu s-au dovedit mai serioși, astfel ca bărbatul a ajuns să-și vândă totul printr-un banal agent imobiliar.

Cu banii obținuți (362.728 dolari) și cu toată averea rămasă înghesuită în trei rucsacuri, Ian a plecat într-o călătorie fără o destinație precisă. Și-a propus, totuși, ca în 100 de săptămâni, să facă 100 de lucuri pe care și le-a dorit întotdeauna. Astfel, a înotat alături de balene, a făcut skydiving, dar a stras și fonduri pentru cercetările din domeniul medicinei, în special tratamentul cancerului de prostată.

 Ian Usher

Ian Usher

Povestea sa a impresionat-o pe Moe, o femeie în vârstă de 38 de ani, divorțată și cu doi copii, care participa la curse de câini în Yukon, Alaska. Ea i-a trimis un mesaj, s-au întâlnit și s-au plăcut. Astfel, din 2010, după ce Ian și-a terminat cele 100 de săptămâni și 100 de dorințe, ei formează un cuplu. Și-au cumpărat o insulă tropicală în Panama, cu 30.000 de lire, unde au propriul cămin.

Din păcate, aceste vânzări voluntare sunt la fel de scandaloase… pe cât sunt de deprimante. În 2010, o adolescentă de origine maghiară, în vârstă de 18 ani, a încercat să-și vândă virginitatea pe eBay, pentru a plăti datoriile familiei. Licitația a început pe eBay, dar site-ul a închis repede acțiunea tinerei. Ofertele au continuat, însă, pe email, pentru că publicitatea era deja făcută.

La final au rămas doar doi ofertanți, un irlandez și un englez, cel din urmă câștigând cu suma de 335.960 dolari. Nu se știe dacă fata a dus până la capăt intenția, dar cert e că britanicul a vrut să o ia și de soție. În schimb, ea a vrut să treacă repede peste acest eveniment și să devină medic.

Patru tipi din Australia au decis să se scoată la licitație pe ei înșiși pentru un week-end cu „bere, gustări și distracție”. Această licitație de pe eBay, care a început de la suma de 0.01 dolari, s-a încheiat cu o ofertă câștigătoare de 1.300 dolari!
 
3) Alimente celebre

În iunie 2008, a fost vândută un pic de apă din care băuse marele Elvis Presley. Cele câteva picături de apă ar fi provenit din paharul pe care Elvis a consumat-o, în 1977,  în timpul unui concert din Carolina de Nord, SUA. Paharul a fost păstrat de un fan al Regelui Pop, Wade Jones, care avea atunci doar 13 ani. L-a văzut pe Elvis bând din pahar și l-a rugat pe bodyguardul acestuia să îi dea paharul drept suvenir. A ținut paharul cu apa în frigider, până în 1985, când a vărsat conținutul într-un flacon de sticlă. În cele din urmă, a obținut la licitație 455 dolari pentru prețiosul lichid.

În anul 2000, postul american de radio „New York Z100” a păstrat pâinea prăjită pe care a mâncat-o Justin la micul dejun și a scos-o la vânzare pe eBay, în scopuri caritabile. Un student, fan al artistului, a plătit pentru ea suma de 1.025 dolari.

Britney Spears

Britney Spears

În 2006, un sandviș din care a mușcat celebra Britney Spears a fost pus în vânzare pe eBay. Sandvișul, care conține salata cu ouă, a fost lăsat pe jumătate mușcat de cântăreață, la decernarea premiilor Emmy. El a fost luat acasă de un chelner, care a crezut că se umple de bani. A obținut puțin peste 500 de dolari.

4) Alte produse alimentare

În 2004, cazinoul online Golden Palace a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce a cumpărat un sandviș, vechi de 10 ani, din care fusese luată o înghițitură. Compania a plătit nu mai puțin de 28.000 de dolari pentru respectivul sandviș, care a ajuns să coste atât de mult datorită imaginii Fecioarei Maria care părea să se fi format pe suprafața sa.

O felie de cartof Doritos a fost cumpărată, tot de Golden Palace Casino, pentru că semăna cu pălăria Papei. Familia Chadwick din Salem, Massachusetts/SUA, a plătit suma de 1.209 de dolari pentru chip, care a avut și propriul site: PopeHatChip.com.

Aparent, și fulgii de porumb sunt adevărate mașini de făcut bani. Două surori din Virginia au vândut un fulg de porumb în forma statului american Illinois, extras dintr-o pungă de cereale, cu suma de uimitoare de 1.350 dolari, după o licitație de o săptămână.

O singură bucată de cereale Nutri – Kellogg a fost vândută pentru suma de 1.035 dolari, datorită asemănării sale cu exatraterestrul ET, iar un student a vândut un singur fulg de porumb, cu suma de 2,02 dolari, după ce a postat anunțul ca o glumă. Nu a fost mult, dar faptul că o bucată de cereale a fost vândută pentru nimic… e destul de neobișnuit.

5) Locuri și repere

Reperele celebre și-au găsit, de asemenea, locul pe eBay. În momentul în care semnul original „Hollywood” a fost înlocuit, în 1978, Hank Berger, un proprietar de club de noapte a cumpărat piesele de la Camera de Comerț de la Hollywood. Apoi le-a vândut producătorului și antreprenorului Dan Bliss, care le-a păstrat într-un depozit, timp de 25 de ani, înainte de a licita bucăți mici din acesta, evident, pe eBay. Totalul? 450.400 dolari! Mici părți din aceste piese au fost postate ulterior, din nou, pe eBay.

Un britanic a scos la licitație Islanda, în 2008, în timpul crizei financiare și a deprecierii masive a activelor din acea țară, în acea perioadă. Prețul de plecare a fost de 99 shilingi, dar licitația a ajuns la 10.000.000 de lire sterline (peste 17 milioane de dolari), moment în care eBay a intervenit, pentru că gluma se îngroșa, și a șters anunțul. De precizat că simbolul Islandei, cântăreața Bjork, nu făcea parte din ofertă!


 

Dimensiunea nu contează, cu siguranță, atunci când vine vorba de vânzări online. Amplasat într-o crevasă din Humboldt County, California, orășelul Bridgeville a fost scos la licitație, în 2002. Nu avea mai mult de 30 de locuitori și 336.000 metri pătrați, iar oferta câștigătoare a fost de 1,77 milioane dolari. Primul proprietar, Bruce Krall, a deținut satul între 2004 și 2006, după care l-a vândut unui student și manager de divertisment, Daniel La Paille (care avea atunci 25 de ani), contra sumei de 1,25 milioane de dolari.

Noul proprietar anunța planuri interesante pentru zona respectivă, cum ar fi parcuri și case, a creat o relație strânsă cu locuitorii și chiar a început reconstrucția orașului. Din păcate, toate progresele s-au oprit, câteva luni mai târziu, atunci când Daniel și-a tras un glonț în piept. După sinuciderea fiului lor, familia La Paille a încercat să vândă micul orășel, ani la rând, dar doritorii nu se arată la fel ca în anii anteriori și, oricum, vor ieși în pierdere, la o eventuală tranzacție.