Cele mai ciudate plaje din lume (Poze)

Apropo.ro / 06.04.2012, 17:30
Cele mai ciudate plaje din lume găzduiesc animale sălbatice, au nisip negru, roz sau verde. Ar putea fi câteva locuri pe care să le vizitezi în această viață.

Cui nu îi place să călătorească și în alte locuri decât cele populare de pe Pământ?! Un început ar fi să cunoști unele dintre cele mai ciudate plaje din lume, care nu degeaba au primit acest apelativ.

Atunci când te gândești la plajă, nu îți vin în minte decât apă, soare, nisip, un șezlong și un cocktail. Liniște și relaxare.

Hai să faci cunoștință cu unele dintre cele mai ciudate plaje din lume, dar și să vezi de ce sunt ele speciale.

1. Loango National Park, Gabon

Loango National Park, Gabon

Loango National Park, Gabon

Plaja din Parcul Național african Loango, Gabon este aparte datorită locuitorilor de aici. Elefanți cu pui vin aici să se răcorească, țestoasele să depună ouăle, iar bivolii să „surfeze”, precum și multe alte animale. Ocazional se mai pot vedea la bălăcit și gorile sau hipopotami. Este un loc sublim, dar unde nu vei sta liniștit în hamac.

2. Cow Beach, Goa, India

Plajă și bovine, cele două cuvinte nu prea merg împreună în aceeași frază, am spune. Dar pe plaja Vacii din Goa aceste animale sunt la ele acasă.

Cow Beach, Goa, India

Cow Beach, Goa, India

India venerează vacile, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care ele sunt lăsate libere, oriunde vor. Oamenii stau la plajă, pe sezlonguri și sub umbrele, iar vacile la fel, pentru că nu prea pot sta la soare.

Din fericire pentru turiști, vacile nu fac baie în mare.

3. Punaluu Beach, Hawaii – plaja cu nisipul negru

Din cauza activității vulcanice din zonă, plaja Punaluu din Hawaii are preponderent nisipul negru. În Hawaii mai există plaje cu nisip alb și verde (plaja Papakolea), dar Punaluu este cea mai populară plajă de aici.

Punaluu Beach, Hawaii

Punaluu Beach, Hawaii

Există și o legendă în zonă, care spune că dacă te gândești să iei nisip acasă, ca amintire, vei fi blestemat de către Pele, zeița vulcanilor.

4. Papakolea Beach, Hawaii – plaja cu nisip verde

Pe lângă nisipul negru, roz… în Hawaii regăsim și pe cel verde, pe plaja Papakolea. Doar două plaje din lume au nisipul verde: una este în Pacificul de vest, în Guam, iar a doua, aici în Hawaii.

Papakolea Beach, Hawaii

Papakolea Beach, Hawaii

Culoarea verde se datorează cristalelor de olivină (termen colectiv pentru minerale, din grupa silicaților). Privită de la distanță, plaja pare o mare de iarbă sau alge marine.

5. Pink Sands Beach, Bahamas – plaja cu nisip roz

Este situată în Insula Harbour din Bahamas, la doar 81 de kilometri distanță de Nassau. Plaja cu nisip roz are o suprafață de 4,8 kilometri Denumirea vine de la coralii roșii din zonă.

Pink Sands Beach, Bahamas

Pink Sands Beach, Bahamas

Cel mai bun moment al zilei în care nisipul are o strălucire aparte este dis-de-dimineață sau la înserat. Oceanul este ideal pentru o baie sănătoasă, în general liniștit, protejat de valurile mari ale Atlanticului de reciful de corali.

6. Glass Beach, California – plaja din sticlă

Plaja Glass (de sticlă) este așa de zeci de ani. Apa și vântul au remodelat gunoaiele aduse la mal de valurile Oceanului Pacific. Glass Beach este situată în California de Sud, Fort Bragg. Aici s-au adunat toate gunoaiele, de toate felurile, pe care oamenii le-au aruncat în apă. Regăsim cioburi de sticlă de toate culorile, formele.

Glass Beach, California

Glass Beach, California

La un moment dat, plaja a fost închisă, dar în 2002 a fost redeschisă ca parte din MacKerricher State Park. Este un mare punct de atracție pentru turiști.

7. Kaihalulu Red Sand Beach, Maui – plaja cu nisipul roșu

Puține plaje cu nisipul roșu mai există în această lume, așa cum este plaja Kaihalulu Red Sand din Maui – Hana Bay.

Kaihalulu Red Sand Beach, Maui

Kaihalulu Red Sand Beach, Maui

Nisipul își ia culoarea roșu-închis de la cenușa mărunțită a dealului ce înconjoară golful. Plaja este parțial protejată de recif, iar curenții nu prea te îmbie la înot. Pe alocuri, zonele sunt acoperite și cu pulbere neagră, ceea ce face ca peisajul să îți taie răsuflarea. Turiștii care ajung aici se bucură mai mult de priveliște, decât de apă.

8. Plaja fierbinte din Noua Zeelandă

Plaja fierbinte din Noua Zeelandă

Plaja fierbinte din Noua Zeelandă

Așezată în peninsula Coromandel, acest colț al lumii este echivalent cu o uriașă podea fierbinte. Apele subterane ce au temperaturi ridicate se infiltrează la suprafață, prin nisip, astfel încât turiștii se pot „îngropa” în mici piscine cu apă fierbinte.

9. Barking Sands Beach, Hawaii

Barking Sands Beach, Hawaii

Barking Sands Beach, Hawaii

Nu am mai întâlnit o plajă care să sune ca un lătrat de câine. Se pare că există, dar are și o explicație. Nisipul auriu, când scârțâie sau când este frecat, emite un sunet ce seamănă cu un lătrat de câine. Este provocat de anumite particule de cuarț existente aici, dar și pe alte insule britanice. Aici pare locul unde sunetele naturii parcă te infioară ușor.

10. Plaja de Ramla IL-Hamra, Gozo

Plaja de Ramla IL-Hamra, Gozo

Plaja de Ramla IL-Hamra, Gozo

Pe insula Gozo se găsește plaja , preponderent, portocalie, deși are mai toate culorile curcubeului din cauza rocilor vulcanice. Nu se face prea multă plajă, dar se fac fotografii.