Cele mai credibile scene de tortura din filme

Apropo.ro / 18.03.2009, 12:39
Tortura este acceptata de americani oricand, cu conditia sa fie parte din scenariul unor filme violente.

Americanii resping tortura in viata de zi cu zi, insa filmele care prezinta scene dure de tortura, reusesc sa intre cu succes in Box Office.

Iata un top al celor mai credibile scene de tortura de pe marile ecrane:

10. Ultimul rege al Scotiei (The Last King of Scotland)

Filmul recreeaza lumea Ugandei a anilor `70 si prezinta, in final, o mostra a spiritului razbunator al dictatorului Idi Amin, interpretat de Forest Whitaker. Descoperind ca a fost tradat de Dr. Nicolas Garrigan, medicul personal care ii era si prieten apropiat, Amin ordona ca acesta sa fie spanzurat de piele.

9. Dupa fapta si rasplata (Payback)

Filmul abunda in scene dure. Personajul principal, Poter (interpretat de Mel Gibson), se trezeste legat de un scaun de Bronson (interpretat de Kris Kristofferson) care se joaca cu un ciocan pe langa degetele lui…

8. File de poveste (The Princess Bride)

Este vorba despre o poveste de iubire clasica, romantica, in care apar spadasini, uriasi cu inima mare, dar si rapitori, tortionari sadici, fiinte fantastice si masinaria contelui Tyrone Rugan care scoate viata din tine.

7. Arma mortala (Lethal Weapon)

Mel Gibson revine. Interpretandu-l pe sergentul Riggs este victima a torturii prin electrocutare, in timp ce partenerul sau, sergentul Murtaugh (Danny Glover) are parte de niste "sare pe rana".

6. Casino Royale

Scena interogatoriului este considerata de multi ca fiind una dintre cele mai dure scene de tortura din istoria peliculelor cu agentul 007. James Bond este foarte aproape de a ramane fara unul din cele mai puternice "atu-uri" ale sale.

5. Inima neinfricata (Braveheart)

Mel Gibson, din nou! Oricat de inspirant ar putea fi „Braveheart”, nu acelasi lucru se poate spune despre sfarsitul eroului. Scena sfartecarii este numai o mica parte din ceea ce le faceau britonii tradatorilor.

Vezi topul complet, pe Mediafax.ro