Cele mai frumoase atracţii turistice din apropierea României

Apropo.ro / 15.04.2015, 09:00
Cele mai frumoase atracţii turistice din apropierea României
Vrei să îţi planifici concediul sau te gândeşti la o escapadă de weekend? Ai un buget limitat, dar ai vrea să îţi petreci vacanţa dincolo de frontierele ţării noastre?

În ultima perioadă, agenţiile de turism îşi atrag clienţii cu oferte care mai de care mai atractive şi mai ispititoare. Nu te lăsa pradă destinaţiilor exotice care promit o vacanţă de neuitat cu…un preţ pe măsură!

Dacă clasicele destinaţii pitoreşti nu mai prezintă interes pentru tine, trebuie să ştii că există locuri în apropiere de România, unde poţi avea o vacanţă de neuitat, fără să faci prea eforturi financiare prea mari.

Eşti gata pentru o nouă experienţă? Dacă răspunsul este da, fă-ţi bagajul şi porneşte la drum! Vei descoperi destinaţii încântătoare care se află în apropierea ţării noastre.

Republica Moldova dispune de un bogat patrimoniu cultural, care este apreciat de turiştii de pretutindeni. Principalele atracţii ale Republicii Moldova pot fi cuprinse rapid având în vedere dimensiunea redusă a ţării.

Pe lângă toate acestea, Moldova se poate lăuda cu mănăstiri şi biserici precum şi cu monumente şi rezervaţii ale naturii. În timpul verii, Chişinău este oraşul pe care nu trebuie să îl ratezi.

Singurul dezavantaj îl constituie faptul că ai nevoie de un paşaport internaţional valabil deoarece Republica Moldova nu este în Uniunea Europeană.

Bulgaria

Datorită serviciilor ireproşabile şi preţurilor accesibile, Bulgaria se află în topul preferinţelor turiştilor români.

Dacă îţi plac sporturile de iarnă, Bansko este cea mai cunoscută staţiune pentru schi. Aici găseşti zeci de kilometri de pârtii şi sute de localuri pentru distracţie. La polul opus, litoralul bulgăresc te ademenşte cu nisip fin şi resorturi luxoase. Fie că alegi Albena, Nisipurile de aur sau fermecătoarea staţiune Kaliakra, nu uita să vizitezi castelul Reginei Maria din Balcic.

Citeste mai mult aici!