Cele mai frumoase femei din anii 1800 (FOTO)

Apropo.ro / 03.07.2014, 12:00
În vremurile noastre există un cu totul alt etalon pentru frumusețe spre deosebire de anii 1800, când bărbații apreciau alte calități.
Poate ar trebui să ne gândim de două ori înainte să îi mai facem primitivi, în condițiile în care și cei care au trăit în anii 1800 savurau micile plăceri ale vieții și erau înnebuniți după finețuri.
 
10. Lillian Russell
 
Lillian Russell
 
A fost considerată prima femeie vedetă modernă a Americii și a obținut această titulatură grație talentelor sale și nu neapărat a modului în care se îmbrăca sau apărea în public. Imaginea ei a devenit sinonimă cu imaginea operetelor americane. A apărut și în muzicaluri sau spectacole de vodevil. S-a spus despre ea că arăta atât de bine încât putea foarte ușor să stea pe scenă și doar să-și facă unghiile și fanii tot ar fi aplaudat-o îndelung. Lillian Russell lupta pentru drepturile femeilor și dădea tonul în modă.
 
9. Fanny Kemble
 
Fanny Kemble
 
Cunoscută actriță și scriitoare britanică, Fanny Kemble era apreciată mai ales pentru modul în care dădea viață personajelor shakespeareane. Frumusețea și talentul au transformat-o într-una dintre cele mai dorite britanice. S-a măritat cu afaceristul american Pierce Butler, iar modul în care acesta își trata sclavii a făcut-o pe Fanny Kemble să scrie tot felul de lucrări împotriva acestei practici. De altfel, cei doi au și divorțat după un mariaj de 15 ani.
 
8. Lotta Crabtree
 
Lotta Crabtree
 
Lotta era o femeie open-mind și care arăta grozav. Totuși, ambițiile ei de a persevera în călărie, finanțe, investiții și limbi străine i-au fost fatale, în condițiile în care, în acele vremuri, orice femei cu asemenea ambiții erau acuzate de schizofrenie. Câștiga 5.000 de dolari pe săptămână, cam cât câștiga întreaga populație a Libiei în banii de astăzi, iar mulți oameni erau invidioși pe succesul actriței.
 
7. Mary Anderson
 
Mary Anderson
 
Fizionomia o recomanda drept actrița ideală pentru a da viață mai multor personaje celebre. Pe Mary Anderson o recomandă, însă, și talentul natural, în condițiile în care singura ei pregătire în domeniu au fost cele 10 lecții particulare în compania celebrului George Vanderhoff. Personalitatea debordandă și sex-appeal-ul au transformat-o într-un adevărat idol pentru două continente.
 
6. Anne Sutherland
 
Anne Sutherland
 
În anii 1800, pachetele de țigări veneau însoțite de cartonașe ce prezentau femei mai mult sau mai puțin dezbrăcate. Așa a devenit vedetă Anne Sutherland, considerată unul dintre primele modele din istorie. 
 
5. Evelyn Nesbit
 
Evelyn Nesbit
 
Artistă, cântăreață și model, Evelyn Nesbit a trăit între 1884 și 1967. A devenit celebră mai ales grație colaborării cu arhitectul Stanford White, dar și grație modului provocator în care își etala decolteul. Evelyn a fost măritată de două ori, a avut un copil și a făcut cei mai mulți bani din reclame.
 
4. Isadora Duncan
 
Isadora Duncan
 
Considerată la vremea respectivă una dintre cele mai mari dansatoare din lume, Isadora Duncan s-a născut în 1877, în California, dar a fost expulzată din SUA la nici 22 de ani pentru viziunile ei pro-sovietice. S-a mutat în Europa, unde a cucerit lumea cu spectacolele ei. A trăit o bună perioadă și în Rusia, înainte de a înceta din viață în 1927, la vârsta de 50 de ani, la Nice (Franța).
 
3. Billie Barlow
 
Billie Barlow
 
Și-a început cariera ca artistă de operetă, dar spectacolele ei au început să fie tot mai apropiate de cele de striptease. A avut spectacole în întreaga lume, iar mulți fani o lăudau pentru talent. Dar Billie Barlow era convinsă că pentru a avea succes trebuia să joace „deștept” și prin asta înțelegea, în primul rând, să-și arate picioarele. 
 
2. Helene Anna Held
 
Helene Anna Held
 
A fost doar o altă actriță care profita și își arăta picioarele cu fiecare ocazie. Totuși, Anna Held se lăuda și cu pielea extrem de fină sau cu privirea tulburătoare. A murit la numai 46 de ani, după ce a căzut pe scenă. Suferea de cancer, iar doctorii i-au depistat mult prea târziu boala.
 
1. Lillie Langtry
 
Lillie Langtry
 
Lillie le avea pe toate. Era drăguță, deșteaptă, pasională și a reușit să-și pună amprenta asupra istoriei. S-a apucat de actorie încurajată de Oscar Wilde. Grație carismei și frumuseții, era figura centrală la orice petrecere. În jurul anului 1877 a devenit amanta oficială a lui Edward al VII-lea, pe care l-a cucerit cu discuțiile inteligente. S-a spus că ar fi avut o relație excelentă și cu soția lui Edward.