Cele mai frumoase piese „Celelalte Cuvinte”, în variantă acustică

Apropo.ro / 25.02.2014, 16:45
Cele mai frumoase piese „Celelalte Cuvinte”, în variantă acustică
Trupa Celelalte Cuvinte a pregătit un repertoriu deosebit pentru concertul acustic "Trup și Suflet", ce va avea loc în data de 28 februarie, la Casa Studenților din Timișoara.

Piese ca „Scrisori iubite”, „Cina dragonului”, „Între vise”, „Stem”, „Stele”, „Cel din răsărit”, „Despărțire”, „Comoara”, „Dacă vrei” sau „Iarbă prin păr” vor fi răstălmăcite de cei patru muzicieni legendari în varianta acustică, fiind cântate așa cum n-au mai fost auzite niciodată de către publicul timișoarean.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Întreaga trupă este nerăbdatoare și emoționată de revederea cu fanii din Timișoara, cu atât mai mult cu cât primul concert Celelalte Cuvinte susținut în urmă cu peste 32 de ani la Casa de Cultură a Studenților este considerat actul oficial de naștere al trupei.

Fiecare concert din Timișoara este special pentru noi. Căldura cu care suntem primiți de către fani este de multe ori copleșitoare. Așteptăm cu nerăbdare să prezentăm conceptul de rock acustic Trup și Suflet pe scena de la Casa Studenților și sperăm că va fi apreciat de către fani„, declară Călin Pop (voce, chitară).

Tiberiu Pop (claviaturi) are o amintire cu totul specială, legată de Timișoara și de Casa Studenților. Aici a avut loc încă o întâmplare care și-a lăsat amprenta asupra carierei sale și a Celelalte Cuvinte, pentru totdeauna: „În data de 13 Decembrie 1986, trupa aniversa 5 ani de la înființare, prin două concerte susținute la Timișoara, în Casa de Cultură a Studenților. Spectacolul începea cu Fără Cuvinte, piesa la care Marcel avea o partitură de pian. În cea de-a doua zi, Marcel era în sală, la mixer, făcând niște reglaje. Mi-a spus să cânt ceva la pian, să vadă cum sună pe sală. Am cântat începutul de la Fără Cuvinte, așa cum l-am simțit eu. După reglaje, Tinu i-a întrebat pe băieți dacă sunt de acord să deschid eu cea de-a doua seară cu partitura de pian. Marcel a răspuns în stilul caracteristic: Daaa, numa’ să fie în gamă…Acea partitură a deschis a doua seară aniversară și avea să deschidă noul album al trupei. Devenisem membru Celelalte Cuvinte!

concert

Tot în orașul de pe Bega, în 1984, Celelalte Cuvinte participau la un festival, ce se ținea în Parcul Rozelor.

Programul a fost decalat și am apucat să cântăm doar câteva piese, restricțiile de oră impuse de Miliție, la vremea aceea, fiind drastice. Publicul ne chema înapoi, la bis, dar noi nu mai aveam voie să urcăm pe scenă. Însuși primarul de atunci, secondat de forțele de ordine, ne interzicea acest lucru. Drept urmare, publicul, în cel mai spontan mod posibil, a început să cânte Deșteaptă-te române, un lucru interzis la vremea aceea. Practic, spectatorii au înfruntat sistemul, ca să susțină trupa Celelalte Cuvinte. Am fost toți foarte mișcați” – își amintește Călin Pop.

Călin Pop (chitară, voce principală), Marcel Breazu (chitară bas, voce), Leontin Iovan (tobe), Tiberiu Pop (claviaturi, voce) și Ovidiu Roșu (inginer de sunet) invită fanii și iubitorii muzicii rock din Timișoara la un concert unic: Celelalte Cuvinte – „Trup și Suflet” – un spectacol dedicat măreției muzicii.

Biletele s-au pus în vânzare online pe www.eventim.ro și www.iabilet.ro. Acestea pot fi cumpărate și de la casieria Teatrului Național din Timișoara, din orice librărie Cărturești sau Humanitas și din magazinele Domo, Orange și Vodafone.

Biletele se vor putea cumpăra și în ziua spectacolului, de la Casa Studenților. Prețul unui bilet este de 40 de lei.