Cele mai ieftine mașini din lume

Apropo.ro / 07.02.2008, 15:10
Cele mai ieftine mașini din lume
Chiar daca esti lefter, exista masini pe care poti sa ti le permiti!

Vantul iti cam bate prin buzunare, cardul iti returneaza doar mesajul "Fonduri insuficiente", asta nu inseamna ca nu exista masini in lume pe care sa ti-le poti permite. Multe dintre ele ofera o interpretare minimalista a notiunii de automobil la care visam cu totii, dar sunt totusi mijloace de transport din punctul A in punctul B.

1.Tata Nano – 1700 euro

Cel mai ieftin automobil din lume este ultra-mediatizatul Tata Nano. Lansat ca un substituent pentru mersul pe jos, sau pe doua roti pe strazile din India, sau alte tari cu apetit pentru automobile dar resurse limitate, modelul a venit ca un uragan si a rasturnat ierarhiile si conceptiile asupra ce inseamna un automobil nou ieftin.

2.500 de dolari, sau 100.000 de rupii, vor cumpara insa doar 33 de cai, o caroserie de unica folosinta, acelasi confort ca intr-un autobuz rural si cam atat. Constructorul Tata face un pariu riscant si spune despre acest model ca va indeplini normele de siguranta, insa uita sa precizeze ca este vorba de cele din India .

2.Chery QQ – 3.000 euro

Pana la asaltul indian, cel mai accesibil autoturism a fost chinezul Chery QQ. Modelul nu a beneficiat de presa buna avuta de Nano, ci a fost criticat pentru tehnica copy-paste Daewoo (Chevrolet) Matiz, pe care asiaticii au aplicat-o la crearea acestei citadine. Ba chiar si numele Chery poate fi considerat o parafrazare a apelativului familiar al marcii americane.

In spatele zambetului candid se ascunde un motor la fel de inocent si boem cu 51 de cai si cuplul unei biciclete actionate de un copil. Pretul pentru Matiz-wannabe, 34.500 yuan. Varianta fortoasa are 61 de cai si va reusi sa ajunga la o viteza de 100 km/h, lucru nerecomandabil pentru ca modelul are rezistenta unui carton cu oua.

Citeste numai la Promotor Top10 al celor mai ieftine masini. Tot acolo gasesti si imagini ale acestora.