Cele mai înalte clădiri din lume vor fi în China, în formă de stalagmite

De: Carmen Ulian / 18.06.2014, 10:30
Arhitectura noilor clădiri împrumută accente futuriste. Noile clădiri din China vor fi două stalagmite uriașe așa cum nu s-a mai văzut până acum.

Britanicii de la Chetwoods sunt responsabili de arhitectura celor mai înalte clădiri din lume ce vor fi construite în China – Turnurile Phoenix. Ele vor depăși în înălțime Burj Khalifa din Dubai, și vor avea aspectul unor stalagmite.

phoenix

Turnnurile Phoenix din China vor depăși 1.000 m înălțime și este posibil ca ele să fie cheia problemei poluării din acest stat, și nu numai. Firma de arhitectură speră ca prin acest proiect să readucă la viață orașul Wutan. Să renască din propria-i cenușă precum pasărea Phoenix.

Construcția va avea un sistem mecanic complex de filtre pentru apă și aer, va colecta energia solară și eoliană. Vor fi grădini verticale, se va recolta apa de ploaie și va fi dotată și cu alte facilități pentru a putea funcționa economic și independente.

phoenix

Se dorește ca prin acest proiect să se rezolve o parte dintre problemele majore ecologice din China, precum și atragerea eco-turismului. Glădirea va găzdui spații de locuințe, dar și de birouri.

În următorii trei ani, lucrările la Turnurile Phoenix vor trece de la stadiul de concept la cel de construcție.