Cele mai inspirate/neinspirate coafuri ale vedetelor, de la Premiile Oscar 2011 (Poze)

De: Gabriela Voicu / 20.02.2012, 18:27
La Gala de decernare a Premiilor Oscar, unul dintre cele mai importante evenimente din industria filmului, vedetele au prilejul de a-și etala atât cele mai frumoase și scumpe ținute cât și coafurile unice.

Deși la Gala de decernare a premiilor Oscar majoritatea actrițelor se remarcă prin vestimentație și coafuri impecabile, există și excepții.

Dacă la Gala Globurilor de Aur 2012 Angelina Jolie și Charlize Theron au fost printre cele mai admirate prezențe pe Covorul Roșu, la ediția Oscarurilor din 2011 Natalie Portman și Reese Witherspoon s-au remarcat pozitiv din toate punctele de vedere.

Gala Oscarurilor din 2011 a fost caracterizată ca fiind adresată tinerei generații după ce actorii Anne Hathaway și James Franco au fost desemnați drept gazdele evenimentului.

De altfel, coafurile și vestimentația alese de celebrități au fost lejere și moderne, fie de tip „play it safe”, fie glamour dar simple.

Iată care au fost cele mai inspirate/neinspirate coafuri de la Gala Premiilor Oscar 2011:

Cele mai frumoase coafuri – Oscar 2011:

1. Natalie Portman

Natalie Portman, care, de altfel, a câștigat un trofeu pentru cea mai bună actriță în rol principal, cu rolul din „Black Swan”, s-a prezentat impecabil pe covorul roșu. Actrița gravidă în acea perioadă a ales o rochie vaporoasă violet și o coafură „side-wavy” potrivită ținutei, care i-a accentuat luminozitatea tenului, amplificată de bucuria sarcinii.

2. Reese Witherspoon

Actrița din „Blonda de la Drept” a ales o coafură de inspirație Barbie, care i s-a potrivit de minune. De altfel, Reese Witherspoon a fost una dintre vedetele care au ales hairstyle-uri îndrăznețe, iar criticii au inclus-o pe lista celor mai frumoase apariții de la Gala Oscarurilor 2011.

3. Amy Adams

Deși a purtat o rochie bleumarin destul de banală, Amy a reușit să iasă în evidență datorită coafurii lejere și voluminoase, care în combinație cu nuanța roșcată a părului au creat un ansmblu echilibrat și chiar remarcabil. Ea și-a ondulat șuvițele strălucitoare și le-a lăsat să îi alunece lejer pe umeri.

Cele mai urate coafuri – Oscar 2011:

4. Sharon Stone

Actrița în vârstă de 53 de ani și-a arătat adevarata vârstă pe covorul roșu, din cauza coafurii neinspirate pe care a ales-o. Deși este recomandat ca părul să aibă volum, Sharon a exagerat din acest punct de vedere, iar coafura „upstyle” pentru care a optat i-a accentuat ridurile.

5. Nicole Kidman

Cu toate că este una dintre celebritățile cu cel mai frumos păr, Nicole Kidman a ales o coafură prea simplă, care a ascuns farmecul șuvițelor cu care s-a remarcat de-a lungul vremii. Nici măcar bretonul nu a adăugat eleganță coafurii, lăsând impresia de păr umed și prins în grabă.

6. Annette Bening

Tunsoarea scurtă, care este în vogă în acest an, nu a facut minuni pentru Annette anul trecut. Vedeta a adăugat părului prea mult volum și arată ca și cum abia s-ar fi trezit. O recomandare pentru actriță ar fi să se inspire din stilul promovat de Halle Berry, pe care tunsorile scurte o avantajează cel mai bine.

Ținutele și coafurile de anul acestea vor putea fi admirate în direct și în exclusivitate la HBO care va transmite Gala Premiilor Oscar 2012, în varianta originală, nedublată, în noaptea de 26 spre 27 februarie, de la ora 2.00.