Cele mai interesante machiaje din filme – Partea 1 (Poze)

De: Gabriela Voicu / 29.01.2013, 12:30
Actorii depun de fiecare dată eforturi pentru a intra în pielea personajelor pe care le interpretează în filme, iar uneori devin de nerecunoscut datorită machiajelor spectaculoase. Iată 25 dintre filmele clasice cu cele mai reușite machiaje.

Actorii depun de fiecare dată eforturi pentru a intra în pielea personajelor pe care le interpretează în filme și nu de puține ori reușesc să impresioneze cu machiaje spectaculoase.

Fie că se îngrață și slăbesc excesiv, fie că se deghizează în cele mai neobișuite moduri, vedetele de la Hollywood demonstrează de fiecare dată că meseria lor este deopotriva fascinantă și riscantă.

Apropo de machiaje spectaculoase, în cele ce urmează vă invităm să descoperiti filmele în care actorii ne-au impresionat la capitolul imagine:

50. Braveheart (1995)

Mel Gibson joacă rolul scoțianului William Wallace și pe lângă faptul că a purtat costume de războinic, și-a pictat fața cu albastru în acest film. Machiajul a fost realizat de Lois Burwell, unul dintre make-up artiștii preferați de Tom Cruise și Michael Caine. De remarcat că acțiunea filmului este plasată în secolul al 13-lea, când scoțienii nu mai foloseau planta Isatis tinctoria pentru a-și picta fețele, așa încât machiajul actorului a fost creat doar pentru efectul dramatic.

Braveheart (1995)

49. The Incredible Melting Man (1977)

Machiajul din acest film este opera lui Rick Baker, devenit ulterior make-up artist celebru la Hollywood, și este alcătuit din sirop și vopsea. Fiind perisabil, machiajul a fost reaplicat frecvent pe fața protagonistului, actorul Alex Rebar, în timpul filmărilor.

The Incredible Melting Man (1977)

48. Hostel (2005)

Într-o clădire părăsită din Europa de Est, prizonierii sunt torturați în moduri oribile, iar pentru a crea efectul dramatic machiajele au fost realizate pentru a impresiona până la lacrimi. Make-up artistul Howard Berger, care a realizat machiajul din „Hosatel”, a câștigat un Oscar în 2005 pentru contribuția sa la alt film.

Hostel (2005)

47. Citizen Kane (1941)

În acest film, întreaga distribuție a purtat machiaj care făcea actorii să pară bătrâni, deși la acea vreme astfel de efecte erau aplicate rar. Machaijul a fost realizat de Maurice Seiderman, care nu a primit însă niciun premiu. Orson Welles a apelat la facelifting pentru a-l interpreta pe Kane, așa încât contrastul cu același personaj la bătrânețe a fost mai puternic.

Citizen Kane (1941)

46. A Dirty Shame (2004)

Selma Blair a suferit o operație de mărire a sânilor temporară, pentru a intra în rolul unei stripteuse. Machiajul ei a fost creat de Tony Gardner, care a transformat-o și pe Gwyneth Paltrow pentru interpretarea din „Shallow Hal”. Blair a purtat câte o pereche de sâni zilnic, pentru că procesul îndepărtării lor rezulta cu ruperea latexului.

A Dirty Shame (2004)

45. Edward Scissorhands (1990)

Cenobites erau niște monștri sado-masochiști veniți pe Pământ din altă dimensiune. fiecare având formă și aspect bizare. Machiajul personajelor din filmul regizat de britanicul Clive Barker a fost asigurat de Bob Keen, care a împrumutat elemente din moda punk și din stilul abordat în cluburile S&M.

Hellraiser (1987)

31. The Goonies (1985)