Cele mai lungi cuvinte din lume (Video)

Apropo.ro / 26.03.2015, 11:00
Fiecare limbă are un cuvânt considerat a fi cel mai lung. Unele au intrat și în Cartea Recordurilor datorită numărului mare de litere conținute. Poți să le pronunți?

Și în limba română avem cuvinte lungi, precum:

ELECTROGLOTOSPECTROGRAFIE (25 de caractere)

DICLORDIFENILTRICLORMETILMETAN (30 de litere)

GASTROPILORODUODENOJEJUNOSTOMIE (31 de litere)

ENCEFALOMIELOPOLIRADICULONEVRITA (32 de litere)

DIFOSFOPIRIDINNUCLEOTIDPIROFOSFATAZA (36 de litere)

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza (44 de litere)

În limba engleză, cel mai lung cuvânt are 3.609.750 de litere și ocupă în scris 812 pagini. Cuvântul a fost inventat de scriitorul, lingvistul si artistul Nigel Tomm si inseamna „momentul dintre realul si imaginabilul zilei de astazi”. El conține și alte cuvinte lungi din limba engleză.

cuvant engleza

Cel mai lung cuvânt în limba engleză

Cel mai lung cuvânt german are 63 de litere „Rindfleischetikettierungsueberwachungsaufgabenuebertragungsgesetz”, adică „legea monitorizării etichetării cărnii de vită”, a apărut în 1999, în landul Mecklenburg (Pomerania Inferioară), ca urmare a unor necesități de exprimare în domeniu. Astăzi, însă, nu mai este folosit.

cuvant germana

….și în limba germană

Cuvântul de 63 de litere a fost introdus ca urmare a eforturilor depuse de autoritățile germane în combaterea bolii vacii nebune și era prescurtatt RkReUAUG.

În materialul video ce urmează sunt prezentate cele mai lungi cuvinte din cehă, daneză, slovenă, turcă, irlandeză, poloneză, ungară, franceză, italiană, spaniolă, rusă, portugheză și suedeză.

cuvinte lungi

Click aici pentru a vedea video