Cele mai mari griji ale românilor

Apropo.ro / 26.06.2013, 09:35
Cele mai mari griji ale românilor
Bucureștenii sunt îngrijorați, în principal de sănătate, apoi de viitorul copiilor și de nivelul veniturilor, potrivit rezultelor unui sondaj realizat la nivelul Capitalei.

Bucureștenii sunt îngrijorați, în principal de sănătate, apoi de viitorul copiilor și de nivelul veniturilor, potrivit rezultelor sondajului „Bucureștenii și Sănătatea” realizat la nivelul Capitalei, citat de reprezentanții muncipalității.

Potrivit sondajului „Bucureștenii și Sănătatea” realizat de Facultatea de Știinte Politice a SNSPA, starea sănătății este principala îngrijorare a bucureștenilor (26 la sută), urmată de viitorul copiilor (22 la sută) și de nivelul veniturilor (13 la sută), se arată într-un comunicat de presă, remis, marți, agenției MEDIAFAX.

În acest sens, primarul Capitalei Sorin Oprescu a arătat că, în mare parte, problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate se datorează subfinanțării, acest lucru contribuind în special la lipsa personalului specializat.

Timp de opt ani am condus Colegiul Medicilor din București și cunosc foarte bine problemele sistemului de sănătate. Nu vreau să las să se înțeleagă ca nu s-a făcut nimic în tot acest timp, pentru că din contră, s-au facut foarte multe lucruri bune. Singurul lucru care nu s-a reușit până acum a fost acela de a-i face pe medici să creadă. Atât de puternic a fost inoculata starea de nesiguranță profesională încât foarte mulți medici au hotărât că nu vor să se lupte cu sistemul și au plecat„, a spus Oprescu la dezbaterea organizată de Facultatea de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), citat în comunicat.

Citește mai multe detalii despre care mai sunt grijile românilor, pe Mediafax.ro