Cele mai nebunești pariuri din toate timpurile

Apropo.ro / 21.05.2014, 12:30
Oamenilor le plac jocurile de noroc și să parieze pe absolut orice, dar pariurile din lista de mai jos vă vor uimi cu siguranță.

De la mâncat 30 de prepelițe în 30 de zile până la lupte de câini și de cocoși, se pare că oamenii le-au încercat pe toate.

1.    Ivey și Negreanu împotriva tuturor

Phil Ivey și Daniel Negreanu sunt doi dintre cei mai cunoscuți jucători de poker din istorie și drept mari admiratori ai jocurilor de noroc. Cei doi au reușit să strângă bani serioși din pariuri, despre Negreanu, american de origine română, spunându-se că are un talent tip de voodoo de a citi mințile adversarilor. De partea cealaltă, Ivey obișnuiește să parieze pe tot felul de jocuri de noroc, ajungând să parieze inclusiv pe datul cu banul. Și nu oricum, ci pe 10.000 de euro tura. Ultima ispravă a celor doi este un anunț comun conform căruia doritori pot paria pe Ivey sau pe Negreanu că va fi lider mondial la sfârșitul sezonului de vară. Suma pariată de orice doritor poate varia între 5.000 și un milion de dolari, urmând să câștige dublu dacă nici Ivey și nici Negreanu nu este lider mondial. Dacă unul dintre cei doi este lider mondial, doritorul care pariază contra lor pierde banii.

2.    Grey împotriva lui Lederer – și hamburgerul de 10.000 de dolari

Un pariu dublu pus între jucătorii de poker David Grey și Howard Lederer arată că mai degrabă un vegetarian cedează tentației de a consuma carne, decât invers. Grey a pariat cu Lederer, un vegetarian convins, că acesta din urmă nu poate mânca un întreg hamburger. Suma pusă în joc? 10.000 de dolari! Iar Lederer nu a avut nicio ezitare în a-și mări bugetul și a dat hamburgerul pe gât cât ai clipi. Pentru a se revanșa, Lederer a pus pariu cu Grey că acesta din urmă nu poate consuma un pumn de măsline. Grey a refuzat propunerea și i-a dat banii rivalului. După aceea a precizat că interesul său nu au fost banii ci să-l facă pe Lederer să consume carne.

3.    Cotă 1.000 la 1 pentru a ajunge pe lună

David Threlfall, un afacerist britanic, a avut atâta încredere în anunțul lui John Fitzgerald Kennedy, că un om va ajunge pe lună, încât a pariat 10 lire sterline că acest lucru se va întâmpla înainte de 1 ianuarie 1970. A intrat în legătură cu bookmakerii de la William Hill, iar aceștia i-au oferit o cotă de 1.000 la 1. David a pariat în 1964 și a trecut prin momente dificile în următorii cinci ani, în condițiile în care atât SUA, cât și Rusia înregistrau ratare după ratare. În ciuda doritorilor care vroiau să-i preia pariul, pentru a-l ajuta să-și reducă din pierdere, David a rămas ferm pe poziții și, în 1969, și-a văzut îndeplinit visul. Neil Armstrong a făcut, atunci, un pas mic pentru umanitate și un pas mare pentru portofelul lui Threlfall. A primit un cec în valoare de 10.000 de lire sterline, și-a cumpărat o mașină sport și a trăit fericit până în momentul în care a murit într-un accident de circulație.

4.    Pariul dormitorului din baie

Cam orice om se simte atât de bine în vacanță încât și-ar dori să trăiască așa tot timpul. În general este și cazul jucătorilor de poker profesioniști, care se simte atât de bine în hotelurile din Las Vegas, încât ar sta acolo tot timpul. De la această idee a apărut și un pariu bizar. Andrew Robl l-a provocat pe Jay Kwik să stea închis timp de 30 de zile în baia camerei de hotel în care era cazat. Robl nu a luat în calcul trecutul lui Kwik, care petrecuse deja câțiva ani după gratii, și asta l-a costat. Kwik s-a instalat confortabil în cadă, și-a montat un televizor și a mâncat zilnic apelând room-service-ul. Robl a pierdut 40.000 de dolari pe pariul respectiv.

5.    30 de prepelițe în 30 de zile

Doyle Brunson este considerat cel mai faimos jucător de poker din istorie și câștigătorul primelor două Campionate Mondiale. Nu mai trebuie precizat că „Tataie Poker” are tone de bani și este dornic să-i parieze. Dar înainte de a deveni legendă, Doyle a fost subiectul unui pariu cel puțin bizar. I s-au oferit 20.000 de dolari pentru a mânca câte o prepeliță pe zi, doar atât, timp de 30 de zile. Dacă rata obiectivul, plătea el banii. Deși exista în contract o clauză conform căreia prepelița trebuie să fie gătiă chiar înainte să fie consumată, Doyle a cedat după 17 zile, spunând la vremea respectivă că „începusem să am senzația că prepelița pe care o mănânc este mare cât un curcan”. Interesant este că se spune că pariul are legătura cu Biblia.