Cele mai periculoase 3 metale grele din sângele tău!

De: Dragos Tanase / 24.04.2014, 12:00
Cele mai periculoase 3 metale grele din sângele tău!
Ultimele cercetări asupra evoluției corpului uman au scos la iveală un fapt alarmant: nivelul metalelor grele din organism, denumite și antinutrimente, este de 700 de ori mai mare în prezent decât cel al strămoșilor noștri.

Cele mai periculoase metale grele pentru sănătate sunt plumbul, cadmiul și aluminiul.

1) Plumbul afectează psihicul și somnul

Copiii până în 12 ani sunt cei mai vulnerabili la intoxicația cu plumb, din cauză că aceasta poate să le afecteze ireversibil creierul. Simptomele intoxicației cu plumb sunt durerile de cap frecvente, tulburările de somn, comportamentul agresiv și lipsa de concentrare, iar la adulți apare și iritabilitatea, anxietatea, depresia, și insomnia.

Plumbul se asimilează în corp într-o cantitate mică din alimente. Însă de cele mai multe ori intoxicația cu plumb se face în momentul expunerii într-un mediu poluat sau de la recipientele de gătit care nu conțin inox.

Tratamentul cel mai des întâlnit pentru eliminarea plumbului din corp este cel cu vitamina C, care protejează sistemul nervos central.

2) Cadmiul sporește agresivitatea

Persoanele cele mai expuse la efectele provocate de cadmiu sunt persoanele care fumează, din cauză că nivelul cadmiului din sânge crește direct proporțional cu numărul țigărilor fumate. Totodată, intoxicația cu cadmiu se poate căpăta și prin inhalarea gazelor de eșapament ori prin consumul de alimente tip fast-food sau cafea vrac.

Intoxicația cu cadmiu duce la stări de irascibilitate, confuzie și frică. Persoanele care au o cantitate de cadmiu mai mare decât cea admisă au declarat în timpul ultimelor sondaje că au și foarte multe coșmaruri. Totodată, acest metal pare să favorizeze și apariția cancerului.

3) Aluminiul favorizează boala Alzheimer

Intoxicarea cu aluminiu poate duce la demență! Acesta este unul dintre cele mai periculoase metale grele, având în vedere că se găsește în alimentele cele mai de bază, cum ar fi zahărul, în tuburile în care se ține pasta de dinți, la vasele de bucătărie, în apă de la robinet și în diferite ambalaje ale alimentelor.

Aluminiul ajunge în corp dacă folosim vase de bucătărie din aluminiu vechi pentru a încălzi ceva acid, de exemplu, ceai. Acestea vor elibera particule de aluminiu în apă.

Un sfat, în loc de concluzie: În cazul unor simptome de genul celor descrise aici, ar fi indicat să consultați de urgență medicul și chiar să faceți un set complet de analize.