Cele mai periculoase produse cosmetice

Apropo.ro / 12.12.2011, 10:57
Cele mai periculoase produse cosmetice
Daca in general efectul cosmeticelor este de a ascunde defecte si a scoate in evidenta aspectele frumoase ale fetei, uneori acestea pot actiona contrar asteptarilor, din cauza chimicalelor pe care le contin.

Fata de alimentele de consum si de medicamente, industria cosmeticelor nu este supusa aceluiasi regim de inspectii si reguli stricte. Din aceasta cauza exista pe piata cosmetice ale unor brand-uri celebre care au in compozitie chimicale care contribuie la dezvoltarea unor boli precum cancerul, problemele intampinate de femei la nastere sau imbolnavirea organelor interne.

Asociatia „Environmental Working Group” a facut o lista a cosmeticelor care contin substante chimice periculoase pentru sanatate, urmarind datele furnizate de companii, guvernul american si studiile stiintifice care analizeaza subtantele din care sunt facute cosmeticele si efectul pe care acestea il au asupra utilizatorilor.

Astfel, „Greenwashing sunscreen” de la Aveeno foloseste un ingredient care protejeaza impotriva razelor ultraviolete. „Octinoxate” este o substanta care afecetaza tiroida, conform studiilor facute pe animale.

Fondul de ten poate cauza iritatii

Fondul de ten „Firming Foundation Liquid” de la NARS foloseste ingredientul „oxibenzone”, care protejeaza impotriva ultravioletelor, dar cauzeaza iritatii si reactii alergice la lumina in unele cazuri. Substanta chimica este absorbita de piele si circa 97% dintre americani au acum aceasta substanta in organismul lor conform U.S. Centers for Disease Control & Prevention.

„Milani Mosiac Powder” si in general pudrele, fardurile de pleoape care folosesc neurotoxine, precum palmitatul de retinol – responsabile pentru cancer – sunt periculoase. Pentru culoare, pudrele folosesc vopsele care contin aluminiu, calciu si bariu, care sunt niste neurotoxine cunoscute, iar companiile de cosmetice au autorizatie sa le foloseasca numai in cantitati foarte mici.

Citeste mai multe despre „Cele mai periculoase produse cosmetice”, pe Gandul.info