Cele mai populare 10 fetișuri

De: Marian Andrei / 24.06.2014, 13:00
Definiția fetișului sexual este nevoia de un obiect, o parte a corpului sau un material pentru a obține excitarea sexuală.

În mod real, orice lucru poate fi transformat într-un fetiș, însă aceasta depinde doar de preferințele și dorințele fiecăruia.

Din punct de vedere al faptului dacă este bine ca oamenii să aibă fetișuri, experții sunt unanimi: atât timp cât nu pun în pericol persoana lor sau a altora și nu încalcă legile, este OK  ca ei să aibă fetișuri.

Totuși, societatea încă stigmatizează persoanele cu fetișuri, astfel încât oamenii discută foarte rar despre ele în afara cercului restrâns în care le practică.

Iată deci cele mao populare fetișuri din zilele noastre.

10. Adultul copil

Acest fetiș apare atunci când un adult se comportă ca și cum ar fi copil. Fetișul poate fi total sau parțial și implică purtarea de scutece, hrănirea de către un alt adult, hrănirea cu biberonul, îmbrăcarea în haine asemănătoare cu cele ale copiilor, mersul de-a bușilea.

Cei care manifestă acest fetiș sunt în general persoane care au foarte multe responsabilități în viață și caută o modalitate de a scăpa pe moment de ele.

9. Swingul și sexul în grup

Swinging-ul este schimbarea acceptată a partenerilor (de regulă căsătoriți) în timpul unei partide de sex. De regulă, propunerea schimbării partenerilor sau cea a sexului în grup este propusă de bărbat.

Există un risc major ca la experimentarea swinging-ului sau a sexului în grup să apară gelozie, scăderea stimei față de sine sau probleme cu încrederea între parteneri. Cu toate acestea, există numeroase cupluri care experimentează senzații total opuse, crescând încrederea femeilor în ele și permițând bărbaților să le vadă într-o altă lumină, întărind relația cuplului.

Totul depinde până la urmă de fiecare cuplu și de motivele pentru care participă la astfel de acțiuni.

8. Sporturile „acvatice”

Ceea ce se numește în termeni sexuali „Sport acvatic” este de fapt Urolagnia, un fetiș mult mai răspândit decât s-ar putea crede.

Acesta constă în excitarea produsă de urină, fie că este vorba de a o mirosi sau de a o simți. Cele mai comune tipuri de Urolagnia constau în udarea propriei persoane sau urmărirea unei alte persoane care se udă cu urină, urmărirea unei persoane care urinează, dorința de a urina în public precum și celebrele „Dușuri aurii” (o persoană urinează pe o alta).

Nu știe nimeni ce mecanism declanșează acest fetiș

7. Travestirea

Persoanele cărora le place să poarte hainele și accesoriile sexului opus sunt mult mai mulde decât ați putea crede, cu toate că acest fetiș afectează preponderent heterosexualii și persoanele gay.

Motivele apariției acestui fetiș sunt variate, plecând de la faptul că persoana care îl are nu simte că sexul cu care s-a născut este cel potrivit  până la dorința de a purta ceva interzis sau dorința de a se bucura de „moda” care nu este disponibilă pentru ea.

Travestirea a devenit în ultima decadă tot mai acceptată, apărând chiar și magazine dedicate.

6. Venerarea picioarelor

Fetișul privind picioarele este cel mai răspândit dintre cele care nu privesc organele sau diverse obiecte sexuale. Explicația celebrului Sigmund Freud pentru acest fetiș a fost că piciorul omenesc seamănă cu un… penis.

Indiferent de explicație, venerarea picioarelor este foarte populară printre bărbați, 90% dintre aceștia fiind excitați de picioarele, pantofii sau ciorapii partenerei.

5. Palme la fund (Spanking)

Plăcerea de a fi plesnit peste fund are mai puțin de-a face cu durerea, ci cu faptul că fesele sunt o zonă erogenă care, la lovirea cu o anumită apăsare și frecvența corespunzătoare, produce plăcere.

Unii psihologi afirmă că lovirea peste fund duce persoana respectivă înapoi în copilărie, făcând-o să se simtă iubită sau umilită (în funcție de amintirile fiecăruia) în timp ce alții spun că este corba despre dominare și acceptarea dominării.

4. Voaierismul și exhibiționismul

 

Potrivit cercetătorilor de la Carolina Institute, o treime dintre oameni simt plăcere să urmărească alte persoane făcând sex sau să se dezbrace în public. Studiile arată că cele mai voaieristice persoane sunt bărbații, 12% dintre aceștia fiind excitați atunci când privesc scene de sex, față de doar 4% dintre femei – lucru demonstrat și de audiența industriei de divertisment pentru adulți, 80% din aceasta fiind constituită din bărbați.

De cealaltă parte, există un pic de exhibiționism în fiecare dintre noi, exemplul cel mai concludent fiind faptul că nu avem rețineri în a ne arăta trupul la sala de gimnastică sau la plajă. 

Chiar dacă voaierismul și exhibiționismul sunt interzise legal, societatea le „încurajează” prin existența plajelor de nudiști, a unor cluburi fetișiste sau chiar a unor festivaluri, cum este Mardi Gras, unde femeile își expun fără probleme sânii.

3. Cauciuc/Latex/Piele

Acest fetiș constă în purtarea (sau obligarea partenerului să poarte) unor costume mulate, confecționate din materialele enunțate în titlu.

Aceste costume mulate acționează asupra psihicului unora asemenea unui bondage, în timp ce alții sunt excitați de mirosul materialelor sau al trupului care stă în aceste materiale.

2. Role-play

 

Role-play-ul sexual implică două sau mai multe personaje care acționează potivit unui scenariu.

Participanții se îmbracă în costume adecvate rolului jucat.

Scenariul, ca și costumele, nu depind decât de imaginația și resursele participanților la acest joc sexual.

1. Dominarea și acceptarea ei

 

 

Dominarea și supunerea sunt un subset a ceea ce mulți oameni cunosc drept BDSM (Bondage, Domination and submission, Sadism and Masochism). Definiția dată de dicționar este „un set de comportamente, obiceiuri și ritualuri care implică cedarea controlului de către o persoană unei alteia”.

Potrivit lui Debby Herbenick, educator în domeniul sănătății sexuale la Institutul Kinsey, „BDSM este o umbrelă pentru un set larg de acțiuni, de la cele implicând purtarea de cătușe roz până la «întemnițarea» sexuală” care a luat amploare în ultimii 20 de ani.

Tags: