Cele mai populare cântece de Crăciun în jurul lumii – VIDEO

De: Marian Andrei / 25.12.2012, 10:36
Cele mai populare cântece de Crăciun în jurul lumii – VIDEO
Pe lângă semnificația nașterii lui Iisus Hristos, sărbătoarea Crăciunului a fost un prilej bun pentru promovarea valorilor comerciale.

Sărbătoarea a fost, de-a lungul anilor, evocată în muzică, unele melodii devenind chiar hituri, însă în mod clar, simboluri ale ei.

Iată în continuare cateva dintre cele mai cunoscute melodii de Crăciun.

Eartha Kitt cu „Santa Baby” este una dintre cele mai cunoscute melodii, adresată în special lui Moș Crăciun și listei de cadouri pe care aceasta și-o dorește. Pornind de la mașini scumpe și apartamente sau sume mari de bani, melodia lui Kitt a rămas o variantă celebră de cântec de Crăciun, făcând aluzie la partea comercială a acestei sărbători.

Andy Williams este un alt artist american celebru pentru unul dintre cântecele sale cu referire la Crăciun. Intitulată „It’s the most wonderful Time of The Year”, melodia americanului câștigător a 17 discuri de aur aduce aminte de valoarea morală a Crăciunului. Punând accentul pe fericire și unitate între rude, cunoscuți și prieteni Williams rămâne în istoria muzicii internaționale cu cântecul său despre Crăciun.

Dean Martin, un alt cântăreț american celebru a dat lumii întregi o melodie care poartă amprenta unui anotimp feeric și plin de fericire. Cu melodia „Let it snow”, este unul dintre cei mai apreciați artiști la nivel mondial.

Formația Wham!, compusă din George Michael și Andrew Ridgeley, a rămas în istoria muzicii pentru „Last Christmas”. Melodia grupului britanic abordează un alt stil comparativ cu cel al altor interpreți, accentuând o poveste de dragoste încheiată cu ocazia Crăciunului.

Actorul și cântărețul Bing Crosby se numără de asemenea printre interpreții unora dintre cele mai memorabile cântece de Crăciun cu ajutorul melodiei „I’m dreaming of a White Christmas”. Melodia lui Crosby este, potrivit Guinnes Book of World Record, cel mai bine vândut single din toate timpurile.

Celebrul Frank Sinatra a reușit să înregistreze o melodie cu tematică de Crăciun în cântecul „Santa Claus is coming to town”, vocea inconfundabilă a artistului american fiind propagată pe parcursul anilor, alături de melodia sa, în topul cântecelor celebre de Crăciun la nivel internațional.

O altă artistă de origine americană a reușit să se mențină în discografia celor mai frumoase cântece de Crăciun. Este vorba despre Brenda Lee cu melodia „Rockin’ around the Christmas Tree”. Artista pune accentul pe pomul de Crăciun, colindele și fericirea care însoțește în fiecare an sărbătoarea nașterii lui Iisus Hristos.

Alte piese devenite celebre în preajma sărbătorilor sunt:

„Happy Christmas (War is Over)” a lui John Lennon

„All I Want for Christmas is You” cântată de Mariah Carey

Gene Audrey: „Rudolph, The Red Nosed Reindeer”