Cele mai populare cuvinte în 2012

De: Gabriela Voicu / 13.11.2012, 11:00
Cele mai populare cuvinte în 2012
Cel mai popular cuvânt al anului vine de pe internet și este format din trei litere. Află mai multe!

Premiul pentru cuvântul anului este acordat în funcție de frecvență, trend și în funcție de cât de cool este. Cuvântul anului este desemnat de Programul de dicționare din Statele Unite ale Americii, de la Oxford University Press. Anul acesta, cuvântul vine de pe internet și este „GIF”.

GIF este un format folosit pentru imagini, prescurtare de la Graphic Interchange Format, care se referă în general la imagini în mișcare, formate din câteva cadre scurte.

Anul acesta, formatul GIF, care există de 25 de ani, a revenit la modă, fiind folosit de internauți aproape ca verb pentru a ironiza anumite situații, iar unele au devenit viral. Până și alegerile prezidențiale din SUA au fost urmate de o avalanșă de GIF-uri cu cei doi candidați principali.

YOLO – You only live once

Alte cuvinte din limba engleză care au devenit populare anul acesta și care se află pe lista premiilor sunt:

Nomophobia – frica de a rămâne fără telefonul mobil

Bosonul Higgs – o particulă subatomică a cărei existență a fost teoretizată, dar care a fost descoperită anul acesta.

MOOC (massive open online course) – trendul din ce în ce mai important venit de la universitățile mari ale lumii, care oferă cursuri gratuite pe internet.

Eurogeddon – potențialul colaps al zonei Euro, cu implicații catastrofale pentru economie.

Super PAC – un comitet independent din punct de vedere politic, care poate strânge bani de la corporații sau persoane, dar nu poate dona direct către partide politice sau candidați.

Superstorm – furtună exagerat de mare și care aduce distrugeri .

YOLO (You only live once) – expresie folosită de adolescenți pentru a descrie un comportament irațional sau lipsit de frică, pe principiul unei singure vieți trăite la maximum.