Cele mai profitabile zone de cerșit din București

Apropo.ro / 21.09.2012, 13:20
Cele mai profitabile zone de cerșit din București
Cea mai bună zonă pentru cerșit este, de departe, Piața Unirii, unde o "mână întinsă" poate câștiga și de 15 ori decât dacă s-ar muta în Piața Romană.

Cerșetorii de la Unirii au venituri zilnice foarte bune, față de semenii lor care cer bani în Piața Romană, Obor sau Gara de Nord.

Topul celor mai productive zone, când vine vorba de cerșit:

1. Piața Unirii

În circa 1 oră, un cerșetor face 34,5 lei. Este o zonă în care se regăsesc foarte mulți trecători. Cerșetorii primesc și monede și bancnote fie că sunt de 1 leu, 5 sau 10. Cum face un astfel de cerșetor banii? Stă cu capul în pământ și nu spune nimic. În aproape o oră, prin fața magazinului Unirea trec circa 1.150 de persoane.

2. Gara de Nord

Dacă la Unirii cerșetorul are locul lui, aici toți sunt în mișcare. Cer banii din mers, de la oricine. În această zonă, cerșetorii nu sunt dedicați muncii lor. Se mulțumesc cu orice sumă primesc, sau resturi de mâncare de la fast-food-urile din zonă. Pentru ca ziua să pară mai frumoasă, din câștigul lor, dacă există unul în acea zi, se omenesc cu bere.

3. Obor

La Obor, în aproape p oră, un cerșetor este la mila celor 400 de trecători. Majoritatea oferă mâncare sau atunci când dau bani, nu sunt la fel de generoși ca la Unirii. Maxim 2 lei de persoană se oferă, în rest… mărunt.

4. Militari

Ca și în celelalte zone, norocul cerșetorului variază. Unii se adună pe lângă patiserii, în speranța că vor primi un rest pe care clientul vrea să-l dea mai departe sau eventuale produse. În 20 de minute de cerșit, o persoană poate aduna cam 7 lei. Mai există și zile proaste!

5. Piața Romană

Un cerșetor cu un picior amputat așezat strategic în fața unui fast-food ce aparține unui lanț celebru, ar putea strânge bani de la cei 900 de oameni care tranzitează zona, în decurs de aproape o oră. Graba trecătorilor i-au lăsat buzunarele cam goale: 2 lei, o pâine și două banane.

Acestea sunt doar câteva dintre sutele de locuri în care regăsim zilnic cerșetori. Aceștia sunt cei care spun ceva sau nu și așteaptă un ban de la trecători.

Norocul de câștig variază de la oră la alta și de la zi la zi. Povestea cu banii făcuți de parcagii, care este tot un fel de cerșit, este una diferită și ceva mai bănoasă.