Cele mai rare culori ale ochilor

Apropo.ro / 28.10.2011, 11:18
Cele mai rare culori ale ochilor
Verde, violet si rosu sunt printre cele mai rare culori ale irisului ocular. In general, culoarea ochilor e stabilita de combinatia de melanina si alti pigmenti.

Cotidianul spaniol ABC a publica un material despre cele mai rare cinci culori de ochi din lume.

„Primul lucru pe care il observam cand ne uitam la o persoana sunt ochii. In mod normal, culoarea ochilor e stabilita de combinatia de melanina si alti pigmenti. Dar pot interveni si alti factori, cum ar fi mutatiile, care determina aparitia culorilor neobisnuite”, noteaza spaniolii.

2% din populatie are ochi verzi

5. Ochi verzi. Desi multi dintre noi cunoastem persoane cu ochii verzi, doar 2% din populatie are aceasta nuanta a ochilor. Ochii verzi sunt mai intalniti in Europa, in tari cum ar fi Islanda sau Ungaria, si in anumite grupuri etnice din Irak sau Afganistan.

4. Ochi de chihlimbar. Aceasta culoare galbuie, cauzata de excesul de lipocrom in iris, poate fi intalnita in Brazilia, dar si in anumite parti din Europa sau Asia. Doctorii inca nu au gasit o explicatie genetica pentru aceasta culoare neobisnuita.

3. Ochi violet. Aceasta culoare, facuta faimoasa de actrita Liz Taylor, se datoreaza unui amestec de nuante de rosu si albastru. Uneori, si albinosii au aceasta culoare, desi ea apare mai ales la persoanele sanatoase.

Citeste despre „Cele mai rare 5 culori de ochi din lume”, pe Gandul.info