Cele mai scumpe 10 rase de câini

De: Marian Andrei / 28.05.2014, 12:45
Se spune că prietenul cel mai bun al omului este câinele. Însă, câteodată, prietenia are un preț foarte mare, mai ales dacă prietenul este dintr-o rasă pură.

Pentru a vă da un exemplu, recent, un Mastiff tibetan în vârstă de un an a fost vândut în China pentru 2 milioane de dolari, fiind cel mai scump câine vândut vreodată.

Lăsând însă la o parte cazurile particulare, iată cele mai scumpe 10 rase de câini din lume.

10. Chow Chow

Originar din China, unde este denumit Songshi Quan (câinele leu pufos), un câine din rasa Cow Chow se poate vind în mod obișnuit cu 3.000-9.000 de dolari.

Este o rasă veche, datând din anul 300 î.e.n., și despre care se crede că era folosit la vânătoare și la pază. Este un câine de talie medie, cu cap mare și bot rotund și este ușor de recunoscut după limba neagră-albăstruie și blana asemănătoare cu cea a unui leu.

9. Ogarul faraonului (Pharaoh Hound Dog)

Ogarul Faraonului este câinele național al statului Malta. În ciuda numelui, nu are nicio legătură cu Egiptul antic în afara miturilor care spun că rasa se trage direct din Tesem – câini de vnătoare egipteni.

Arată foarte bine, nu are pic de grăsime pe corp și este un săritor de elită. Este foarte înteligent, dar, câteodată, și foarte încăpățânat – din cauza caracterului independent nu îi plac comenzile repetitive.

Un Ogar se vinde cu sume între 3.000 și 7.000 de dolari.

8. Akita

Un câine din rasa japoneză Akita se vinde cu minimum 3.500 de dolari. Akita este un câine mare, puternic, dominant și independent, care este distant cu străinii și foarte afectuos față de membrii familiei.

Ca rasă, Akita sunt de regulă rezistenți, dar se știe că uneori pot suferi de boli genetice și sunt sensibili la anumite medicamente.

7. Câinele chel chinez cu creastă

Numărul 7 din acest top este câinele chel chinez cu creastă (Chinese Crested Hairless). Este un câine de talie mică, acoperit cu o blană foarte scurtă (de unde și denumirea de chel) dar „ornat” cu păr mai lung pe cap, coadă și picioare. Din cauza aspectului său exotic prețul de vânzare începe de la 5.000 de dolari.

6. Mastifful tibetan

Originară din Tibet, China, Nepal și Asia Centrală, această rasă este una scumpă – între 5.000 și 9.000 de dolari. Chiar dacă un pui de un an de Mastiff Tibetan a fost cumpărat cu 2 milioane de dolari – cel mai mare preț plătit vreodată pe un câine – la modul general, nu este cea mai scumpă rasă de câini. Fiin folosit drept câine de pază, Mastifful Tibetan doarme ziua și este alert noaptea.

5. Eskimo Canadian

Eskimo Canadian este considerată una dintre cele mai vechi rase pure din America de Nord de câini domesticiți. Eskimo este un câine atletic, foarte puternic. Datorită aspectului lor impunător, câinii din Rasa Eskimo Canadian sunt considerați excelenți câini de pază. Prețul unui Eskimo pornește de la 6.000 de dolari.

4. Ciobănesc German

Ciobănescul german este una dintre cele mai versatile rase de câini. Creat original pentru paza și conducerea turmelor de oi, datorită inteligenței de care dă dovadă este folosit în zilele noastre drept animal de companie, dar și drept câine polițist, de pază sau de căutare și salvare. Datorită abilităților și a adaptabilității sale, un Ciobănesc german bine antrenat poate costa o mică avere. Prețul minim de vânzare al Ciobănescului german (exemplar de rasă pură) este de 6.500 de dolari.

3. Samoyed

Având ca stămoși câinii siberieni crescuți de păstorii nomazi de reni pentru paza acestora dar și pentru a trage la sănii, rasa Samoyed de astăzi este una dintre cele mai scumpe, un exemplar putând fi vândut cu 6.500 – 12.000 de dolari.

Iubitor și jucăuș, Samoyed-ul este un excelent tovarăș atăt pentru copii cât și pentru vărstnici. Uneori poate fi prea protectiv, alteori prea încăpățânat, astfel că este importantă socializare cu el de cât mai devreme și o mână forte la dresaj.

2. Rottweiler

Rasă de câini domestici de dimensiuni mari, blajini, calmi, devotați și ascultători. În zilele noastre sunt folosiți drept câini militari, polițiși și de companie.

Unul dintre defectele lor este că pot fi foarte agresivi cu străinii sau cu alte animale, astfel că necesită antrenament dedicat încă de la vârste fragede.

Prețul minim al unui Rotweiller este de 7.000 de dolari.

1. Lowchen

Cea mai scumpă rasă de câini este Lowchen. Cunoscuți și sub numele de Micuțul Leu sau Câinele Jucărie, câinii din această rasă sunt extrem de rari. În fiecare an sunt înregistrați doar câteva sute de noi câini din această rasă, ceea ce justifică prețul de 7.000 de dolari cerut pe exemplar.