Cele mai scumpe 25 de locuințe din lume (Poze)

De: Gabriela Voicu / 06.07.2012, 14:00
Locuințele luxoase ale miliardarilor lumii sfidează criza economică globală, dar și pe cei care nu și-ar permite niciodată să cumpere astfel de construcții.

Cele mai scumpe case din lume sunt adevărate muzee în care miliardarii lumii trăiesc ca în Paradis, labirinturi care merită explorate pas cu pas, eventual sub îndrumarea unui ghid sau a unei hărți.

Dotate cu tehnologie de ultimă oră, mobilier și accesorii de lux, piscine, săli de sport, cinema și multe altele, vilele magnaților pot fi foarte ușor confundate cu complexele recreaționale.

Una dintre cele mai scumpe case din lume valorează nu mai puțin de 1 miliard de dolari, iar în topul nostru se află și Castelul Bran.

Dar să vedem cum arată și cât costă cele mai scumpe case din lume:

Click pe imagini pentru a vedea continuarea topului celor mai scumpe locuințe din lume

25. În Hampsted, Londra, găsim o locuință în valoare de 64 de milioane $, care ocupă 3.000 de metri pătrați și este dotată cu baie turcească, lift din sticlă, piscină cu pod din sticlă, sală pentru oaspeți, 7 dormitoare și 7 bucătării.

24. Una dintre vilele din Bel Air, California, costă 72 de milioane $ și ocupă circa 4.500 de metri pătrați. Casa are 10 dormitoare, 14 băi și vedere panoramică la 280 de grade asupra orașului și munților din apropiere.

23. În Londra, Anglia, găsim una dintre vilele cumpărate de mogulul F1 Bernie Ecclestone, pentru fiicele sale. Casa valorează 72 de milioane $ și se află pe strada Kensington Palace Gardens.

22. Această casă din Mallorca, Spania, costă 74 de milioane $ și include pistă pentru aterizarea elicopterelor, teren de tenis, spa, lift și cameră pentru oaspeți.

21. În New York vei găsi vila din imaginea de mai jos, cu fațadă din marmură, care costă nu mai puțin de 75 de milioane $. Construită în stil neo-renascentist, această locuință ocupă circa 1.900 de metri pătrați, are 5 etaje și o grădină privată în Manhattan.

20. Luxoasa proprietate din Simi Valley, California, valorează 75 de milioane $ și ocupă 123 de acri. Terenul „ecvestru” include un conac cu 6 încăperi pentru oaspeți, 10 încăperi pentru membrii personalului, pistă pentru elicoptere, precum și diverse facilități ecvestre, pentru iubitorii de cai.

Click pe imagini pentru a vedea continuarea topului celor mai scumpe locuințe din lume