Cele mai scumpe catuse din lume sunt facute din AK-47

Apropo.ro / 21.11.2011, 12:20
Cele mai scumpe catuse din lume sunt facute din AK-47
Create de catre Peter Thum si John Zapolski, branduite de Roland Iten, catusele sunt facute dintr-un aliaj extravagant: otel din Ak-47 topite amestecat cu aur alb si rosu, de 18 carate.

AK-47 este una dintre cele mai de succes povesti ale ingineriei comuniste dar cea care este cea mai populara arma de asalt din lume a fost transformata intr-o serie limitata de catuse pentru barbati.

Create pentru noul brand Roland Iten, Fonderie 47, catusele sunt un model impresionant de inginerie, folosind tehnica orologera elvetiana astfel incat sa se poata transforma in bratari barbatesti.

Inspirati de motto-ul lui Pablo Picasso „Orice act de creatie este, mai intai, un act de distrugere”, creatorii acestor bratari (catuse) incearca sa schimbe perspectiva oamenilor asupra armelor de asalt, mai ales asupra modelului AK-47, care a ajuns moneda de schimb in multe state din Africa.

Acestia au lansat si o campanie de cumparare si distruge a acestor arme, folosind banii castigati din vanzarea catuselor pentru a topi si mai multe AK-47. Din pacate pretul unei perechi este de 32.000 de dolari si probabil de aceea vor fi produse numai 20 de perechi, care vor fi destinate consumatorilor „high-end”.