Cele mai scumpe mancaruri din lume pentru cei cu dare de mana

Apropo.ro / 28.10.2008, 12:50
Esti pofticios? Nu stii pe ce sa cheltui banii? Apropo iti propune o lista cu cele mai scumpe mancaruri din lume.

Toata lumea se uita la top-uri cu cei mai bogati oameni din lume si ce achizitii isi fac acestia.

Apropo.ro s-a gandit sa va ofere un set cu cele mai scumpe mancaruri din lume pe care acestia ar putea sa isi cheltuie banii.

Acest articol NU este un pamflet, preturile de mai jos fiind reale.

Trufele Albe

Trufele albe sunt cele mai scumpe ciuperci din lume. Gasite in regiunea Piedmont, din nordul Italiei, pretul acestor trufe este raportat direct la raritatea cu care acestea sunt gasite. In medie se vand la un pret cuprins intre 1,350$ si 2,700$ per kilogram. Exista totusi un pret record inscris pentru aceste delicatese de aproximativ 330,000$ la o cantitate de 1,5 kilograme.

Cel mai scump sandwich
Trufe Albe – 330,000$/1,5 kg Cel mai scump sandwich – 200$

 

Essen Platinum Club Sandwich

Acesta este cel mai scump sandwich din lume. Este pe trei etaje si contine cea mai proaspata carne de pui, cea mai frageda carne de vita si oua de prepelita fierte tari si trufe albe. Carnea de pui din acest sandwich (poulet de Bresse) este numita "a patra minune gastronomica a lumii". Sandwich-ul contine aproximativ 2,000 calorii si se poate cumpara in apropierea Londrei (la Cliveden, Berkshire) la un pret de 200$.

Placinta cu ciuperci si friptura

Avand la baza placinta traditionala englezeasca cu ciuperci si friptura, aceasta delicatesa contine carne de vita Wagyu (modificata genetic pentru a contine un procentaj mare de grasimi nesaturate si grasimi intramusculare) in valoare de 1,000$, ciuperci matsusake de 3,300$, doua sticle de vin Cheateau Mouton Rothschild (de 4,200$ sticla) si trufe negre. Toate acestea sunt placate cu o foita de aur (comestibila). Placinta poate fi impartita in 8 portii si costa aproximativ 15,900$. O singura felie te duce la 1,990$ dar este servita si cu un pahar de sampanie.

Cea mai scumpa placinta Cea mai scumpa omleta
Cea mai scumpa placinta – 15,900$ Cea mai scumpa omleta – 1000$

 

Omleta Le Parker Meridien

Cea mai scumpa omleta din lume se vinde in restaurantul Le Parker Meridien din New York. Contine 280 de grame de caviar negru Sevruga si un homar intreg. Daca o comanzi in restaurant te costa aproximativ 1,000$. Daca vrei sa o faci acasa, te va costa aproximativ 700$.

Cel mai scump desert

Unul din cele mai scumpe deserturi din lume este o inghetata vanduta in magazinul Serendipity 3, in partea de vest a cartierului Manhattan. Listata in cartea recordurilor ca cel mai scump desert din lume, ea contine cinci linguri de inghetata de vanilie din Tahiti, vanilie din Madagascar, foita de aur comestibila de 23 karate si cea mai scumpa ciocolata din lume, Amedei Porcelana. Daca doresti sa iti comanzi aceasta inghetata te va costa putin peste 1,000$.

Cel mai scump desert Cel mai scump tort
Cel mai scump desert – 1000$ Cel mai scump tort – 20 mil $

 

Cel mai scump tort

Creat de Mimi So Jewelers in colaborare cu patiseria Nahid La Patisserie Artistique, a fost expus in Los Angeles la sfarsitul anului 2006 si a fost atractia expozitie Luxury Brands Bridal Show, dedicat produselor de lux pentru nunti. Prajitura este acoperita cu diamante si bijuterii unicat si valoreaza aproximativ 20 de milioane $.

Cel mai scump condiment

Pentru numai 45 de grame de sofran sub forma de condiment sunt necesare aproximativ 60,000 de flori saffron crocus(echivalentul unei plantatii de marimea unui teren de fotbal). Pretul acestor 45 g ajungand la 5,000$.

Sofran cel mai scump condiment Cea mai scumpa apa
Cel mai scump condiment – 111,000$/kg Cea mai scumpa apa – 560$/litru

 

Apa Kona Nigari

Cea mai scumpa apa din lume este Kona Nigari. Aceasta apa desalinizata si bogata in minerale provine din adancimile apelor de pe coasta insuleleor din Hawaii si costa 16,75$ pentru 30 de grame.

Rom alb marca Wray and Nephew

Imbuteliat in 1940, acest rom este cel mai scump din lume deoarece mai exista numai 4 sticle, fiecare la un pret de 53,000$.

Cel mai scump rom Cele mai scumpe nuci
Cel mai scump rom – 53,000$/sticla Cele mai scumpe nuci – 30$/kg

 

Cele mai scumpe nuci

Sub numele initial de "kindal-kindal", fructe ale copacilor de Macadamia, se puteau gasi doar in Australia si insula Madagascar, pana cand au fost cultivati si in Hawaii. Aceste nuci se formeaza doar dupa 7-10 ani de viata, avand nevoie de un sol fertil si multa atentie. Desi au coaja foarte puternica, nucile contin miezul alb, moale si dulce(avand 80% ulei si 4% zahar). Un kilogram de nuci de Macadamia costa putin peste 30$.

Cel mai scump ceai

Un ceai chinezesc foarte rar, Tieguanyin costa aproximativ 3,000$ per kilogram si 15$ pentru o cana.

Cel mai scump ceai Cea mai scumpa pizza
Cel mai scump ceai -3,000$/kg Cea mai scumpa pizza – 10,000$

 

Cea mai scumpa pizza

Evaluata la aprox 10,000$ aceasta poate fi degustata in Italia. Ea contine topping-uri generoase de caviar si homar si are diametrul de 20cm. Suprafata acesteia este stropita cu cognac Louis XIII Remy Martin.

Kopi Luwak

Nu se poate vorbi despre cele mai scumpe alimente din lume fara a se mentiona si boabele de cafea Kopi Luwak. Cu originea in Sumatra, Kopi Luwak este compus din boabele de cafea trecute prin sistemul digestiv al unei rase feline numita Asian Palm Civet. Odata eliminate din organism, aceste boabe sunt culese si prajite. Foarte multe persoane au declarat ca nu exista alta metoda de pregatire a boabelor de cafea care sa contina acelasi nivel complex de aciditate gasit in Kopi Luwak. La o productie de aproximativ 225 de kilograme pe an, 500 de grame costa de la 300$ in sus.

Cea mai scumpa cafea Cea mai scumpa carne de vita
Cea mai scumpa cafea -600$/kg Cea mai scumpa carne de vita – 500$/kg

 

Cea mai scumpa carne de vita

Provine de la o specie japoneza numita Wagyu. Acestea sunt hranite cu cea mai proaspata iarba si ingrijite in cele mai de lux conditii. Dupa cum am precizat la placinta cu ciuperci si friptura, Wagyu este modificata genetic pentru a contine un procentaj mare de grasimi nesaturate si grasimi intramusculare. In Europa 200 de grame costa mai mult de 100$.

Cel mai scump caviar

Caviarul negru se pare ca nu este cel mai scump din lume, ci asa numitul "almas", termen care semnifica "diamant" in limba iraniana. Cel mai fin caviar este cel de beluga, o specie de peste in varsta de 100 de ani, care a ramas neschimbata pe parcursul a 120 de milioane de ani. Beluga este cel mai vechi supravietuitor din era dinozaurilor, iar un kilogram din caviarul sau costa peste 5,000$ in Statele Unite.

Cel mai scump caviar Cea mai scumpa ciocolata
Cel mai scump caviar – 5,000$/kg Cele mai scumpe bomboane de ciocolata – 58,000$/kg

 

Cea mai scumpa ciocolata

Chocopologie by Knipschildt este un nume puternic in lumea producatorilor de ciocolata. Trufele negre Knipschildt contin 70% cacao Valrhorna si sunt finisate manual. Ele sunt disponibile numai prin comenzi speciale si numai 45 de grame din deliciasele trufe daneze costa 2,600$.

Ce alte produse de lux mai cunoasteti? Credeti ca romanii instariti consuma astfel de produse?